1. februar 2010 - Holstadcupen

Ikveld var det duket for første runde i Holstadcupen på Råde sin 15m bane. Det er lenge siden jeg har deltatt på noe slikt, men det er jo en flott måte å få litt konkurransetrening på - å kjenne blodpumpa jobbe! For joda, greide jo selvfølgelig å være nervøs denne gangen også.. Men jeg har egentlig bare bestemt meg for at det er jeg under hver konkurranse, og at jeg heller skal fokusere på å få en optimal stående- og knestilling og indre dialog/fokuspunkter for å takle det! Mitt største problem den siste tiden har vær kneskytinga mi! Har slitt mye med puls i børsa, og noen utdragere her og der.. Under den forrige treningen ble det ikke flust med skudd på kne, men bet meg merke i noen småting her og der, som plassering av rem ved håndleddet, og plassering av rumpa på skoen.. I tillegg tok jeg litt tørrtrening til slutt for å få fokuset bort fra "rund blink" en stund, og heller kjenne på o-punktet og likevekten. Dette prøvde jeg å ta med meg videre i dagens "cupskyting", i tillegg til å være nøye med å "vri" overkroppen (Anne Grethe Jeppesen sitt triks!) på plass mot skiva like før rumpa møter skohælen.. Og vips; 50 poeng! (Det skjedde kun 1 gang ifjor!) - men det stoppet jo ikke der - det ble 50 på andre kneserien og 49 på siste! Husker IKKE sist det skjedde i hvert fall!! Superfornøyd med gjennomføringen, ikke minst fordi jeg føler jeg også har enda mer å gå på i forhold til inntrening og terping! Artig artig!


Her er skytelappen, ikke i super kvalitet, men det er det beste jeg fikk ut av iphonen.. fire 10,0 ble det, men så mange 9,9 som jeg har fått før så går det opp i opp ;o) Fine samlinger er det her, men litt skjev på første stående og en flue på siste stående.. Men det retter seg opp!

Men så var det stående da. Det har jo gått ganske bra på trening i det siste, men det kan nok virke som om stillingen ikke er så habil som jeg trodde.. Når pulsen for alvor begynner å slå, har jeg store problemer med å slappe av i kroppen - det rykker i bein/bekken. Prøvde å jobbe med hvert eneste skudd slik jeg hadde blitt enig med meg selv før skytinga, men fikk ikke ro og kontroll.. derfor ble det to litt skeive, og skuffende 45 serier. Husker ikke siste jeg hadde det på stående heller! Derfor tenkte jeg at jeg likegreit kunne spørre (når jeg hadde muligheten) tidligere landslagstrener Christian Lilleng om kanskje han hadde noen tips i forhold til hva jeg burde jobbe litt med. Og svaret var litt som jeg "fryktet". Han synes jeg hadde beina altfor nærme hverandre, samtidig som jeg da kompenserte for dette med å helle meg veldig bakover - og det skaper en ubalanse. Dette virker ganske logisk fordi jeg har slitt en del med at jeg føler at jeg tipper sidelengs fremover når jeg skyter, noe som ofte har forstyrret meg og gjort meg usikker og mer "stiv".. Derfor er det innmari bra at jeg skal trene på 15m banen til Degernes imorra! Har også sitti å lest meg opp på kompendiet "Trenerutdanning i skyting" av Anne Grethe Jeppesen og Lindis Græsdal - og spesielt avsnittet "Hvordan bygger vi en god stående skytestilling?". Her fant jeg også noen grunnleggende gode tips for hva jeg bør tenke på. Det er ofte sånn at jeg etter en stund med egentrening, finner mine egne løsninger på smårpoblemer. Og selv om jeg har lært masse i denne prosessen, så har jeg fortsatt mye igjen. Derfor bør jeg kontrollere og "passe på" stillingene mine innimellom, slik at jeg ikke legger meg til noen uvaner. Selvfølgelig skal jeg ikke følge den grunnleggende ståendestillingen manisk, for jeg skal jo tilpasse den til megselv - men det er for å unngå utskeielser som ikke tjener meg godt!! Så det skal bli spennede å se om det funker bra imorra - uansett er det godt å se at kneskytingen endelig har fått et løft - HuRrA!

PS: Degerneslaget tapte denne første runden mot Rådes jentelag
(1185 - 1194), men vi har lagt grunnlaget for å stige jevnt og trutt i poengsum - og det skal vi til slutt vinne på! Legger også til at søskenbarnet mitt, Eileen Dahl viste igjen at hun er på "hugget" for tiden, og skjøt 249 med en 9,9 (fikk klikk med patronen så det ble litt stress) - superbra samlinger gjør at hun virkelig kan gjøre det bra dette året!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar