15. juli 2013 - Trening på Årvoll

Jepp, treningen den fortsetter. Egentlig skulle jeg skutt to stevner i helgen også. Men fordi bilen var opptatt i tillegg til at jeg ikke hadde den helt store motivasjonen for å skyte, valgte jeg å ha en frihelg istedet. Og det angrer jeg ikke på - godt for kropp og sjel!

I kveld hadde jeg nok en gang med meg både 22en og 6.5en. Planen var å skyte litt av hvert - spesielt siden det var mye og veldig varierende vind i kveld. Men til slutt ble det til at jeg kun skjøt med 22en. Jeg merket nemlig mer og mer etterhvert som jeg skjøt de små detaljene som er så viktig i skyting. Blant annet kjente jeg at jeg ikke slapper av ordentlig i venstrearmen på liggende. Dette oppdager jeg ikke når jeg skyter med 6.5, men det er derimot overtydelig når jeg skyter med 22en. Som følge av dette klarer jeg ikke å slappe av, noe som igjen fører til at jeg heller ikke klare å bare "la det skje" - jeg skal kontrollere alt - styre hvert eneste skudd. Jeg bruker da i tillegg for lang tid på å sikte og trekke av. Og det skal heller nesten ingenting til for at nullstillingen flytter seg når man ikke slapper av ordentlig. Alt henger sammen altså.

Utfordringen med kal.22 er å skyte i vind. I kveld var det mye og meget variert vind. Dette gjør det litt vanskelig til tider å bedømme om serien man skyter faktisk ikke ble skutt bedre - eller om variasjonen i vindstyrken spiller meg et lite puss. Det jeg selv kom frem til var å ikke bry meg nevneverdig om akkurat treffpunktet - ei heller veldig mye om samlingen. Det viktigste for meg var å kjenne på kroppen og jobbe med avspenningen og det å "la det skje". Gi slipp på kontrollen - slappe av - men samtidig være tøff og skyte raskere. Jeg merket ofte at jeg også ble litt for ivrig og ikke pustet mer enn en gang før jeg siktet. Ingen god ide. Derfor begynte jeg å innføre pusting minimum tre ganger før sikting/avtrekk. Viktig viktig viktig...

Dette jobbet jeg med hele kvelden. Jeg kjente jeg fikk utrolig mye igjen for å skyte med 22en - alle detaljene ble så tydelige - så da fortsatte jeg likesågodt å skyte med det kaliberet. En veldig veldig nyttig treningsøkt dette her!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar