4. juli 2013 - Trening på Årvoll-banen

Det det ble en litt mørk, men nyttig trening på Årvoll-banen i kveld. Ikke akkurat sommerstemning med det gråe teppet som lå over Oslo i hele dag.


På tross av mørke skiver fikk jeg gjort noen viktige forberedelser før Fylkesmesterskapet førstkommende lørdag i Askim. Forstå meg ikke feil - jeg tror jo ikke at jeg har verdens beste sjangse for å hevde meg. Jeg har jo tross alt ikke skutt stevner på nesten en måned - men jeg liker å i hvert fall føle at jeg har lagt inn en viss innsats før jeg beveger meg inn på en standplass når det er konkurranse. Kjenkt å ha gått gjennom de tinga man er litt usikker på før man tropper opp..

Så over til kveldens trening. Jeg var ikke superfornøyd på mandag, men var spent om gårsdagens trening på skytesimulatoren ville gi forbedringer på kne spesielt. Men før jeg avfyrte noen skudd, skjørte jeg gjennom alle de hjemmelada skudda som jeg hadde igjen. Jeg plukka ut og sparte alle de skudda som gikk som smurt i kammeret - resten skulle jeg bruke under kveldens trening. Godt å få det gjort :)

Jeg startet treningen på liggende. Dette funka ikke forrige gang, og ikke minst var det irriterende at siktet treffer toppen av brillene hver gang det smeller. Derfor jobbet jeg med å få en høyere stilling - egentlig synes jeg at den er høy nok som den er, men da jeg høynet den enda litt til - satt kolben høyere i skuldra og skrudde fast fremre remfeste litt nærmere klistrelappmerkene jeg har på børsa, så traff ikke siktet brillene lenger idet det smalt. Det var ålreit. I tillegg fikk jeg mindre spenning mot høyre (børsa har dratt seg mot høyre pga skjev spenning ift stram rem og plassering av børsa i skuldra). Så dette var bedre. Klart, det er fortsatt ikke som i "gamledager", men da hadde jeg tross alt fem-seks mellomlegg bak - nå har jeg tre. 


Jeg fortsatte på kne hvor det på mandag hadde kommet en del "rare" skudd. Og i går viste skytesimulatoren at det avtrekket ikke fungerte så bra. Men jeg fant jo ut av det og skulle derfor prøve dette i dag. Summen av alt - litt usikker på om jeg egentlig ble så mye klokere. Jeg føler fortsatt at jeg ikke klarer å slappe av helt - eller likt hver gang jeg setter meg ned. Det føles ikke som å sykle for å si det sånn. Jeg vet ikke helt om det er fordi jeg er utålmodig eller fordi jeg ikke har så bra stilling? Jeg vet jeg ikke er overtrent, men satt på spissen så kan jeg ikke si jeg har hatt en pålitelig knestilling på mange år. 

Så hvordan er følelsen på kne. Kanskje ordet "levende" er beskrivende. Jeg kjenner det i høyrelåret at det ikke alltid slapper av - spesielt inn mot lysken kan det komme "bevegelse" innimellom. Jeg tror også at jeg er avspent i venstrehånden, en plutselig så detter den enda mer ned. Nakken, hodet, venstre bein og høyre skulder kan også oppføre seg på samme måte. Plutselig kommer det noen uventede bevegelser fra avspenning eller kanskje ustabilitet. Og det er hele tiden mer eller mindre bevegelse i siktet, spesielt fra pulsen. Prøv å treff bliken på hvert skudd med den følelsen i kroppen. Nei, det er ikke lett - og spesielt hvis du føler at du har prøvd det meste.

Som man kanskje skjønner så ble den en del trening på kne i kveld. Jeg prøvde litt forskjellig, men merket meg spesielt at det ikke falt meg lett å slappe helt av i hele kroppen. Noe som igjen gjorde det vanskelig å trekke av - dvs å bare la det skje. Mot slutten jobbet jeg derfor ekstra med å puste meg ned og være nøye med etterholdingen. Det hjalp litt på "la-det-skje-følelsen". Dessuten funker det bra med plasseringen av tommelen på høyresiden av grepet - da får jeg mindre spenning i høyre skulder.

På stående funker det som bare pokker. Innmari ålreit rett og slett. Skjøt fem skudd, hvorav en nier og en tier og tre innertiere. Med fokus på avspenning i høyrebeinet og hofta - hvor hofta og venstre albue møtes og hviler, så føles det veldig bra. Rett og slett. Men så er det heller kanskje ikke så rart, når mesteparten av treningen jeg gjorde innendørs i vinter/våres var på stående.. Trening hjelper, mao..

Like før det rett og slett ble for mørkt kjørte jeg gjennom et grunnlag. Var jo fire uker siden sist, så jeg ville ikke ha det hengende over meg på lørdag. Kjapp gjennomgang: stående to bra skudd, pluss et litt dårlig timet. Kne litt her og der, så litt vanskelig å si.. Liggende litt dårlig tid, men smalt ganske så bra på rund blink. Anvisningen viste en nier på det siste stående skuddet, deretter en nier på kne og en på det første liggendeskuddet. 97 poeng og veldig fornøyd med det igrunn. Serien var litt høy, så jeg skrudde et halvt knepp ned før jeg skjøt noen skudd på kne igjen. Forsatt rufsete, men kjente at det ble slags litt bedre mtp fokuset på å roe/puste meg godt ned og ta avtrekk med tommelen riktig plassert og med nok trykk på avtrekkeren hele veien.

Sammendrag - bedre på liggende i høyere stilling med remfestet nærere klistrelappene og tommelen på høyre side. Kne funker bedre når jeg jobber mye med avspenningen og har nok trykk på avtrekket hele veien, + riktig tommelplassering. Stående funker når jeg tenker høyre bein, hofta, venstre arm + PÅ. I tillegg er liggende og kne plassert samme sted på skiva, og må skru tre halve til høyre på stående. Alt i alt - mye bedre enn på mandag. Og ikke minst - jeg føler jeg har gjort det jeg kan for å være klar for FM på lørdag.

Det går uansett som det går. Men en ting er i hvert fall sikkert - når jeg går inn på standplass gjør jeg alltid mitt beste.

:)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar