11. november 2013 - Stevne i Ås

Jeg er som regel ikke den som er tidligst ute før jeg skal skyte stevne. Men i kveld skulle jeg virkelig gjøre en ekstra innsats på det området - noe jeg klarte. Jeg hadde god tid, og fikk til og med tid til å stå å klikke en stund før jeg skulle inn og skyte.

Erfaringene fra helgens to stevner hadde jeg friskt i minne og planen var derfor klar. Nullstilling, kontrollere sentreringen, IKKE stresse/bruke tiden og triggerne mine.

Så da gjorde jeg det da. Jeg satt høyt i skiva under prøveskudda og var litt usikker på om jeg faktisk hadde klart å skru meg ordentlig inn. Men jeg kontrollerte stillingen og hvordan kolben var plassert i skuldra og satset på at dette ville gi et positivt utslag. Det var ikke kjempestille i siktet, men jeg håpet at det ville være godt nok for tiere. Noe det faktisk gjorde. Innskytingen og fokuset på sentrereingen hadde tydeligvis vært bra  på tross av litt spredning var det en fin kneserie på 50 poeng.

På stående var jeg veldig bevisst på å ikke ta noen snarveier når det gjaldt nullstillingen.
Og jeg skulle puste meg godt ned, bruke triggerne og være offensiv. Jeg var ikke superfornøyd med det jeg så i siktet for det var litt for mye bevegelse. Men jeg håpte det ikke skulle være noen store utdragere. Jeg ble derfor positivt overrasket da jeg så serien på 49 poeng! Det var digg!

Nå var jeg sugen på å fortsette det gode arbeidet og ikke gjøre tullefeil eller stresse meg gjennom serien. Men kroppen ville det annerledes. Den ville ikke slappe av ordentlig selv om jeg brukte triggere og trodde jeg hadde en ok nullstilling. Men jeg merker at kroppen helst vil til høyre fordi hodet tipper til høyre når det slapper av. Det fikk jeg også tydeligvis svi for siden de to første skudda satt til høyre. Jeg så det jo og når jeg skjøt at det smalt mot høyre. Utrolig frustrerende når man må slappe av, men at det gjør at skudda går til høyre.. skuff!

Men 147 poeng er jo et greit utgangspunkt før 10-skudde, så det var ikke krise. Derfor ønsket jeg å forsette den gode rutinen på stående - puste meg ned, ikke stresse - ta blinken! Og bank i bordet så synes jeg at jeg klarte å holde meg ganske så bra på matta. Jeg fikk ikke hetta og den store skjelven. Ja, det var selvfølgelig ekstra puls men det så ikke ut som om jeg hadde noen store utdragere. Det eneste som var litt ekkelt var avtrekket. Det føltes nesten som om den "kneskvettefølelsen" kom idet jeg trakk av på stående, men jeg håpte jo at det ikke ville ha noe å si.

På kne var det igjen like skvettent som på den forrige kneserien. Og nok en gang jobbet jeg med meg selv og prøve å få det til å smelle på riktig tidspunkt. Jeg var vel ikke 100% fornøyd med alle skudda, men samtidig følte jeg at jeg hadde lagt ned en meget god innsats som ikke var noe å direkte skamme seg over.

Anvisningen kan man aldri være sikker på - det er i hvert fall sikkert! Noen ganger kunne jeg ønske at man nesten slapp å se anvisningen - at man istedet kunne kjent litt mer på den følelsen man sitter igjen med etter å gjennomført noe man tror er en relativt bra 10-skudd. Men sannheten må frem og denne gangen var den ikke så gøy. Med en uforståelig 8.9 og to niere på stående, etterfulgt av to niere på kne så stod ikke poengsummen i stil med gjennomføringen. Det kan virke som om jeg ikke helt fant nullstillingen på stående (eller at jeg sentrerte litt feil) for poengtapene satt til venstre. På kne derimot, satt det overalt. Skal si jeg er temmelig lei av å ikke finne en forb%&?# knestilling som funker under litt press!

147 - 241 poeng
Ja, jeg vet jeg ikke er overtrent. Men kne det er jo liksom noe som bare skal funke. Det hjelper ikke at folk sider at det er den vanskeligste stillingen - de får det jo tydeligvis til allikevel. Det gjør virkelig ikke jeg. Nei, imorra må jeg prøve å få hjelp til stillingsoppbygging - nu er det nukk!

Ellers legger jeg til at jeg i kveld ved en tilfeldighet ble opplyst om at det under årets Viken II innendørs skal skytes utendørsprogram. Bare les det siste ordet en gang til: utenførsprogram.. Hva skjer med innendørssesongen??? Den er kort nok som den er - en drøy måned - og så skal vi nå plutselig skyte utendørsprogram under et innendørsmesterskap?? Sorry, men dette blir rett og slett for dumt! Her har vi endelig nådd 15-metersesongen, DFS, innendørs og så skal vi ikke skyte det offisielle programmet når det er et mesterskap?? Vi skal ikke skyte det vi trener på - vi skal ikke skyte det programmet vi skyter på stevner denne sesongen - nei - vi skal skyte det programmet vi skjøt utendørs i september. Takk. Hva er poenget med innendørsprogrammet hvis ikke skal skyte det likevel? Det skjønner jeg virkelig ikke. Jeg er ikke motstandet av å skyte utendørsprogrammet inne, men jeg mener av hele mitt hjerte at det kun skal skytes etter nyttår. Da vender vi børsepipa mot banensesongen igjen og vi får da verdifull stevnetrening på utendørsprogramme. Men dette skal ikke skytes før nyttår!

Nei, fy flate så skuffa jeg ble. Jeg hadde tenkt å delta på Viken II innendørs selv om jeg er bortreist finalehelgen, men dette gjorde at jeg meldte meg av igjen. Jeg har ikke trent på grunnlag fordi det ikke skal skytes grunnlag nå som det er innendørssesong, og derfor ser jeg heller ikke poenget i å bruke tid og penger på å delta på stevnet. Veldig synd, fordi jeg alltid har synes at Viken II innendørs har vært et viktig og riktig arrangement å få på plass. Og finalekonseptet er det kun Oslo Open som kan måle seg med. Men, allikevel så har det altså skjedd det jeg ikke trodde kom til å skje - det skytes utendørsprogram på et innendørsmesterskap.. Jeg håper bare at dette blir det første og aller siste året med et slikt oppsett. Punktum.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar