5. november 2013 - Uttak og trening

Jeg var spent på om det i det hele tatt kom til å bli noe skyting på meg i kveld på grunn av bilen. Men heldigvis rakk vekstedet akkurat å bli ferdig med den, samtidig som HJ rakk å hente den før de stengte. Regningen er en helt annen historie som vi begge helst ikke vil tenke på. Men snille mannen min fikk altså bilen i stand til skytingen i kveld. Det var litt ekstra viktig på grunn av amerikansk uttak til Akershusserien hvor Kisen deltar med to lag.

Jeg var jo litt spent, men samtidig hadde jeg selvtillit etter de gode treningene jeg har hatt. Samtidig er nytt av året at man også i 1. divisjon kun skal skyte 30 skudd. Fra før har vi skutt 45 skudd, og for min del har alltid de 15 siste vært de aller vanskeligste skudda å få ut. 

Siden jeg for en gang skyld var på plass litt tidlig, delte jeg standplass med kun en annen skytter. Jeg merket også at jeg følte meg litt "uoppvarmet" i kroppen. At jeg ikke hadde skutt meg ordentlig inn i stillingen min enda. Men jeg var ganske offensiv så jeg kjørte på etter ti prøveskudd. Alt i alt var det denne litt rufsete og slags uryddige følelsen i kroppen som gjorde at det ble to niere. Helt og holdent mine egene feil som jeg så! Og grunnen til at jeg klarte å få såpass med tiere var avtrekket og tøffheten i kroppen/hodet. I tillegg skjøt jeg relativt raskt - men det var mulig at det føltes litt ekstra raskt siden vi "kun" skjøt 30 skudd. Jeg endte i hvert fall opp med 298 poeng og 13 inntertiere.


Jeg følte at jeg ikke stod helt som jeg pleier på stående, og etter å ha trent litt videre skjønte jeg at jeg hadde tippet for mye over mot høyre side/fremover - istedetfor å bøye ryggen mer bakover å få en rettere ståendestilling og dermed ha mer kontroll og ro. Jeg stilte om skiven til simulert 15-meter DFS og skjøt nye 30 skudd stående. Denne gangen føltes det mye bedre stillingsmessig og jeg fokuserte på balansen i kroppen og passet på at jeg ikke vippet fremover/mot høyre. Nå ble det 296 poeng på DFS-skiven som er vanskeligere enn 15-meter NSF-skiva. Og i tillegg skjøt jeg på tid.


15-meter DFS, 30 skudd stå: 49-50-49-49-49
Jeg fortsatte treningen med en miks av stå og kne. Nå ville imidlertid ikke kne funke overhodet, og derfor ble det en del terping og justering for å få det til å bli bedre. Det jeg blant annet gjorde var å flytte siktet bakover mot øyet/hodet fra ca 1,5 til 5. Jeg har stilt inn våpenet ut i fra sånn det er utendørs. Ikkeno vits siden utgangspunktet er så forskjellig på grunn av rekylen. Innendørs har man jo ingen rekyl og ergo man vil ikke bli truffet av siktet idet det smeller! Og forrige gang fjernet jeg et av de tre innleggene bak. Dette for å få en bedre stilling på kne og komme nærmere siktet for å se bedre. Dette testet jeg også ut på stående og det funket fint der og.


Til slutt begynte jeg å finne flyten i skytingen selv om det ikke var helt stille i siktet. Jobbet MYE med nullstillingen og det å slappe av samtidig som man er tøff på avtrekkeren. Blir jeg bittelitt passiv, så får jeg tendenser til rykninger i kroppen (utendørsskudda henger veldig igjen i kroppen) og jeg havner raskt ut i nieren. Mye å jobbe med fremover mao, men godt å se at det hjelper å jobbe med stillingen.

Kveldens notater:
KNE:
- Over på venstre side/kne (ikke dette over på høyresiden)
- NULLSTILLING!!!!
- TØFF!

STÅ:
- Trykk på hofta
- Bøye rygg godt bakover (ikke tippe høyre/framover)

Og hvis noen lurte på hvordan det gikk med uttaken så var det ikke så mange som skjøt, samtidig som det var litt logistikk som måtte gå opp mtp gjennomføringen av den første runden. Slik at summasummarum blir at jeg skyter på 1.-laget, torsdag 14. november. Blir i hvert fall spennende å komme igang med Akershusserien igjen og gi alt for laget!

Ellers vil jeg oppfordre alle å ta turen til Degernes skytterlags 15-meterstevne førstkommende helg (9. og 10. november)! Jeg sitter i påmeldingen hele lørdag, og det er fortsatt ledige plasser så det er bare å ringe stevnemobilen: 900 12 265 eller ta turen direkte. Håper vi sees! :)
Link til stevneoversikten: http://www.dfs.no/Skytterlagssider/viken-ii-krets/ostfold/degernes/arrangementer/2013/degernesstevnet/

PS - det er også Maraton Kisen denne helgen i Alfhallen. Programmet er 100 skudd for juniorer og eldre, mens det for ungdomskytterne er 50 skudd. Det skytes både luft og kal. 22! Ta turen og utfordre deg selv!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar