27. mai 2010 - Trening hos Oslo Østre

I dag tok jeg turen opp til Oslo Østre for å trene litt på 100m med 22´en min. Er ikke superlett å komme seg dit; først buss 21 til Carl Berner, så buss opp til holdeplassen Stig - deretter 12 minutters gange til banen. Dette hadde jo igrunn ikke vært et stort problem, men med en diger trillebag og børse så er det ganske knotete og tungt. Men hva gjør man ikke for skytinga? ;o)

Jeg var framme hos Oslo Østre ca 1730, og der ble jeg møtt av mange hyggelige folk! Det var ikke vanlig trening idag, men Dugleiksmerkeskyting. Heldigvis var de så snille at de allikevel lot meg trene.


Det var ganske så fint vær i dag også - en del vind så litt skruing ble det, men det er god trening.




Målet for dagen var egentlig bare å fortsette og terpe på triggere, arbeidsoppgaver og avspenning. Dessuten ville jeg skyte en del liggende for å se om jeg kunne gjøre noen justeringer som ville hjelpe på stillingen.

Startet med liggende - måtte jo skru meg inn fra 15m. Hadde ingen anelse om hvor mange knepp opp jeg måtte ta, men det ble en gooood del! I det siste har jeg også skutt med kolben i "litt opp", men siden jeg nå har lagt til en ekstra kolbeforlenger så fant jeg ut at det fungerer mye bedre med kolben i 0-posisjon (slik jeg alltid har hatt den). Var godt å kjenne litt "gamle takter" på liggende igjen, og hvis jeg fortsetter treningen ute vil jeg kunne terpe enda bedre på den.


Knestående var naturlig nok neste punkt på lista. Har jo slitt litt med noen utdragere i ny og ne, og ville igrunn bare trene på arbeidsoppgavene/triggerne/avspenning. Her er det terping og full konsentrasjon som må til for å bli bedre! Synes jeg fikk til mange bra skudd når jeg jobbet/fokuserte godt, så da er det bare å forsette med det!

Til slutt var det "opp og stå". Merker det tar litt tid for å komme inn i stillingen, men etterhvert som jeg gikk ut og inn av den så gikk det raskere. Stod egentlig veldig godt, og vet at jeg ved å trene mer vil stå enda bedre/roligere fordi det er sånn utviklingen har vært! Jobbet veldig med triggerne mine som er: skive nr - avspenning/hofte frem - tøff! Jo mer fokusert og "hard" jeg er på triggerne jo bedre skudd får jeg! Skikkelig gøy igrunn - litt slitsomt fordi det enda er litt nytt, men veldig artig og givende å jobbe med! Synes jeg avleverte mange bra skudd, så det gir klart mersmak og selvtillit! I tillegg jobber jeg også med hvordan jeg "går inn i skiva". Jeg ser definitivt fordelen med å gjøre akkurat det samme på hvert eneste skudd, og det gjelder hele prosessen. Da vil jeg nemlig lettere kunne stole på det jeg gjør fordi jeg alltid har gjort nøyaktig det samme før. Det vil være avgjørende for meg i stressa situasjoner! Merker det også er veldig gøy å faktisk hele tiden ha en "plan" med alt jeg gjør. At jeg ikke bare står det og skyter skudd, men at jeg gjør det for å virkelig gi meg selv et godt mentalt grunnlag.


Når fokuset på triggerne er på topp skyter jeg egentlig veldig godt! Super samling med de skudda jeg følte jeg var veldig gode!


Avsluttet med denne serien på stående. Merket to av de godt for da var jeg ikke helt på - men på det andre jobbet jeg veldig bra! Er igrunn kjempefornøyd med dagens ståendetrening!

Dagens trening synes jeg var jevnt over veldig oppløftende og bra. Det føltes veldig godt å endelig komme seg ut å trene i stedefor å måtte stå inne i et trangt hjørne i leiligheten. Jeg har også sinnsykt lyst til å trene på 50m fordi det er mye vanskeligere og jeg kan fortsatt skyte med kal.22. 100m skiva er tross alt "litt stor", men fordelen med det kan jo være at man blir "vant med" å skyte godt.. ;o)

Videre fremover håper jeg å få til en torsdagsøkt hos Oslo Østre og en hjemmeøkt med Scatt´en. Jeg skal fortsette med å terpe på triggere, arbeidsoppgaver og avspenning, i tillegg til å jobbe videre med avtrekk/avlevering spesielt på kne. Tar dessuten med meg den gode følelsen fra dagens trening! Artig!

25. mai 2010 - Hjemmetrening med Scatt´en

Etter litt frem og tilbake ble det hjemmetrening med Scatt´en idag. Egentlig skulle jeg ut og skyte 50m på Løvenskioldbanen, men dessverre var lagene fulle.

Allikevel tror jeg det var bra at det ble sånn for da fikk jeg heller fokuset på å montere et ekstra innlegg bakpå børsa, og begynne uforstyrret å trene inn triggere! Jeg vil fremover jobbe ekstra for å trene inn disse "orda" sånn at jeg lettere kan oppnå fullt fokus i spesielt stressa situasjoner.

Refokuseringen er i gang - nå er det de positive tinga som gjelder!

Treningsøkten i kveld synes jeg gikk ganske bra - og spesielt på stående hvor jeg kjente at triggerne fungerer veldig bra. Brukte mest tid på kne, hvor jeg testet ut forskjellige triggere, avspenningsmetoder. Merker at jeg gleder meg til å skyte på Oslo Østre til torsdag for å lettere holde fokuset på å gjøre det samme hver gang og ikke på de holdestrekene som kommer opp (selv om de er veldig bra, så er det ofte at skuddet ikke sitter der holdeområdet er..) Men i knestående synes jeg fortsatt at avspenningsfokus på venstre arm/bein, godt grep og god kinnkontakt fungerer best - så da er det bare å terpe og fokusere 100% videre!

Prøvde litt liggendeskyting med Scatt´en, men rommet er for kort så det funker ikke. Derfor trenger jeg virkelig å trene hos OØ.

Avsluttet økten på stående. Tok litt tid, men plutselig var jeg der jeg skulle være og da var det fin flyt. Fikk også mulighet til å bytte fra lappen jeg bruker for å se hvor bredt jeg skal stå til tommestokk. Mer hendig å ta med seg og enklere for meg å gjøre småjusteringer (uten at lappen flytter på seg osv). Stod også ca 5 cm bredere enn jeg pleier, og det synes jeg funka bra. I tillegg jobbet jeg godt med triggerne som jeg vet kommer til å være veldig nyttige!

Avtrekka var til tider bra de også, men vet ikke om de faktisk har sååå mye å si som Scatt´en vil ha det til.. er litt skeptisk, for jeg synes jeg ofte gjør en bedre jobb enn det jeg får anvist.. Men uansett er det bare å jobbe på, være nøye og ikke minst - gjøre det samme på hvert avtrekk!

Synes dagens økt hadde mye bra i seg, og jeg gleder med til å få en periode nå med trening og lite stevner sånn at jeg kan flytte fokuset bort fra poengsummer og over til arbeidsoppgaver!

Sånn var det i begynnelsen..



Fant dette bildet av meg når jeg var hjemme i helgen.. Det ble tatt i Halden under kretsmesterskapet i felt 13. februar 1993.. da var jeg (nesten) 10 år gammel.. ;o)
Med feltjakke og bukse og kal. 22 mauser var jeg klar for dyst.. vet ikke hvor mange poeng jeg fikk, men jeg virker da fornøyd i hvert fall! ;o)

24. mai 2010 - dobbeltstevne i Askim og Spydeberg.

To stevner stod på listen i dag, men kan ikke si at selvtilliten var på topp etter null trening denne uken. Jeg har rett og slett hatt masse som jeg måtte få gjort, og da har jeg måttet velge bort skytetreningen. I tillegg var det meningen at jeg skulle sette på enda et innlegg bak på børsa. Innlegget har jeg, men lange nok skruer fant jeg ikke i farten, så da ble det med "litt for kort" børse..Resultatet av det kjente/så jeg idag.

Det skal ingenting til for at jeg ikke har selvtilliten når jeg skyter. Så jeg var litt skuffa over situasjonen jeg hadde satt meg selv i - med ingen trening.

Spesielt på første ståendeserien merket jeg at jeg var veldig "ute av det". Det første skuddet trakk jeg nemlig bare av! Plutselig sa det pang æ gett - og den havna under i 7´ern! Men bortsett fra det leverte jeg 4 gode skudd.

Askim stevnet 237.

Ellers så var det jevnt over en blanding av bra skudd og utdragere som jeg så - og som jeg vet kommer fordi jeg ikke har rutinen på plass! Skjøt ikke omgang heller, fordi jeg rett og slett ikke følte for det!

Tok turen videre til Spydeberg, men jeg var veldig i tvil om jeg i det hele tatt skulle skyte. Kjente en blanding av "trist og tom" fordi jeg vet at trening må til for å bli bedre, men at det ikke lar seg gjøre så lett.. driiit!

Men etter å ha tenkt litt gjennom alt tullet, så kom jeg fram til at det var bedre om jeg bare skjøt. Jeg skulle blåse i poengsummen, men heller kjøre en treningsøkt. Som sagt, så gjort! Tok de første prøveskudda på stående, men synes det var veldig rart at jeg traff over i åtteren! Trodde det var min feil, og at ståendestillingen ikke fungerte. Men da jeg la meg ned for å forsette prøveskudda, så lå jeg på samme sted. Da var det bare å skru for harde livet og håpe på det beste. Den første liggendeserien viste at jeg ikke hadde skrudd nok, men at jeg hadde en fin samling.. På stående hadde jeg bestemt med for fullt fokus på nullstilling, og triggere. TØFF er ordet som skal hjelpe meg å holde fokus og være på. Synes det fungerte veldig bra - kjente en utdrager så det var greit. På kne gjorde jeg en god jobb på de tre første skudda, men dro ned de to siste. Sliter forsatt med for dårlig skulderkontakt, noe som gir meg disse "møte-med-skuldra-skuddene" som treffer under. Spesielt på grunnlaget kom det to slike skudd på kne som ødela mye for sluttsummen - MEN jeg skal ikke tenke på det!



Etter å ha vurdert dagens to stevner, som i seg selv var en berg og dalbane - sitter jeg igjen med en sterk følelse om at jeg har ekstemt lyst til å trene. Spesielt når jeg nå skal montere et ekstra innlegg bak, og muligens stå litt bredere på stående (prøvde det på siste stevnet og det føltes bra). Jeg skal også trene inn triggerne mine slik at de etterhvert blir en selvfølge i skytingen min.

Wuhuu - jeg gleder meg til å trene!

18. mai 2010 - refokusering med Anne Grethe!



Har kommet hjem etter en time med Anne Grethe på NIH, og nå er fokuset der det skal være! Har følt en stund at jeg har vært på vei nedover med poengfokus og "aldri fornøyd", så nå var jeg klar for å få hjelp til å samle alle tankene! Dessuten er det veldig godt å høre at man har en fin og habil ståendestilling!

Sammen jobbet vi frem enkle, men gode arbeidsoppgaver som jeg skal ha fullt fokus på. I tillegg skal jeg nå se etter og skrive ned de positive tingene som jeg gjør når jeg skyter stevner eller trener. Høres kanskje enkelt ut? Ja og nei - det er viktig å ha enkle steg som funker og som man husker. Samtidig så må jeg fortsette å smøre meg med tålmodighet og virkelig trene de inn så de fungerer i alle situasjoner!

Nok en gang hadde jeg en inspirerende og flott time med Anne Grethe. Dessuten var det 14. mai for ett år siden jeg hadde min første time med ho. Tiden flyr, men akk og ve så mye jeg har lært på den korte stunden - og selvfølgelig er jeg sulten på mer! Gleder meg til å fortsette treningen med de nye og riktige arbeidsoppgavene!!!

Og husk: positivitet avler positivitet!!


Legger til et bilde av den nye antiskli-hansken min - håper den kan hjelpe en del, for det å bruke "sandpapir" på grepet viser seg å gjøre vondt når man skyter med 6,5 hehe..

Ungdomsskytterne i DSL - vår fremtid!

Jeg må si jeg ble imponert over skytingen til Degernes´ unge og lovende i går! Når jeg ser på andre skyte, så ser jeg først og fremst på samlingene de har. I går blåste det spesielt mye for de som hadde kal. 22, så treffpunktet varierte veldig mye. Men for noen samlinger mange av de hadde! Helt rått!

Får nesten litt ståpels når jeg ser slik skyting av ungdomskyttere fra mitt lag. De er tross alt vår fremtid, og det er de som skal gi andre unge lyst til å prøve skyting.

Håper derfor at jeg snart får muligheten til å "besøke" banen på Blytjern igjen!Jeg har fått en del forespørsler om å komme og intruere de yngre litt igjen. Selv synes jeg det er veldig morsomt og inspirerende å kunne dele erfaring med de unge og håpefulle. Vet så godt hvordan det var selv - å ha et "problem" som man ikke visste hvordan man skulle løse, men måtte bare prøve og prøve og prøve. I tillegg er tirsdagstreningene veldig dårlig lagt opp til slik utprøving - det er som jeg har sagt det før, "25-skudd ILD". Er det noe jeg vet så er det at det ikke nytter å skyte 25-skudd i en fei og så dra hjem når man er en skytter med ambisjoner - uansett alder! Det ser ut som om at eneste måten å få bukt med dette på er en kombinasjon av elektronikk på 100m og en forandring på instillingen til noen av de som har ansvaret for treningene.




Når det gjelder elektronikk så vil det bidra til å heve treningen opp til et nivået som nesten alle andre lag i Norge er på. Før elektronikken kom var det vi som hadde fordelen ved å ha skivetrekk fordi vi så hvor vi traff, mens andre kun fikk anvist med spak. Sånn er det ikke lenger - og det kommer heller aldri til å bli sånn igjen. Elektronikken er kommet for å bli! Mitt ønske er at vi med eletronikk kan starte tirsdagstreningene med et "nykommer-lag" hvor man skyter 25-skudd. Deretter fra klokken 19-20.30 (?) er det "fri trening". Da kan de ivrige skytterne trene hva de vil og så mange skudd de vil! Da vil også "instruktørene" ha mer mulighet til å virkelig hjelpe til som trenger det...

Vi har nå ca 6-7 skyttere med en sinnsykt bra potensiale, som er så sultne på å lære det som går an om skyting både når det gjelder den indre og den ytre skytestillingen. Til og med foreldrene er kjempeengasjerte! Noen av skytterne er klare kandidater til å skyte 350 poeng, så hvorfor skal ikke vi som et lag virkelig hjelpe de da?


En vennskapelig fight! Å ha gode lagkamerater som støtter hverandre er kjempeviktig - det skaper god stemning og samhold! Sammen jobber de mot et felles mål - å bli så god som man kan bli og ha det gøy på veien!

Jeg skal i hvert fall prøve å gjøre det jeg kan for at motivasjonen holdes oppe i gruppa, selv om jeg bor i Oslo. En liten samling skal jeg få til, samtidig som jeg jobber med en søknad om sponsormidler til blant annet lagsjakker/t-skjorter, elektronikk osv..

Skulle vi ta den endelige beslutningen om å montere elektronikk på 100m, så håper jeg at de engasjerte foreldrene kan stille opp slik at arbeidet kan bli gjort raskt og uten at kun noen få må bære alle timene på sine skuldre! Sammen er vi sterke, og sammen vil vi utvikle oss og få ut hverandres fulle potensiale! STÅ PÅ!

13. mai 2010 - Ski stevne

En "new low" etter dagens skyting. Jeg er føler meg så utrolig trist og skuffet - kanskje ikke mest på selve gjennomføringen av skytingen, men på andre faktorer rundt skytingen.. Føler den lille selvtilliten jeg hadde ble revet bort idag. Samlingsmessig skjøt jeg ikke så gæli, men når poengfokuset er så sterkt som det er, så river det så utrolig mye i meg! Kan det ikke gå an å tenke litt realistisk og konstruktivt? Kan det ikke gå an å tenke litt fremover - at ting tar tid? Mye rutine og erfaring skal til før jeg ligger der jeg vil skytemessig, og hvis det er noe man ikke kan ha så er det "dårlig tid".

Synes det også er forferdelig ødeleggende å hele tiden skulle bli sammenlignet med andre. Det gjør at jeg bare gruer meg mer og mer foran hvert stevne.. At det er "farlig" å skyte dårlig.. Og det IKKE sånn det skal være. Jeg kan og MÅ kun kjempe mot meg selv. Tenke på mine behov og arbeidsoppgaver, og gjøre det som fungerer for meg - og ut i fra det bygge opp en rutine - "å tenke tenkte tanker", som Vebjørn Berg sier!

Det er enkelt å tenke "kanskje jeg bare skal slutte.." når alt er på bunn, men selvfølgelig gir jeg meg ikke så lett! I lengden ville det blitt fryktelig kjedelig og trist uten skytingen! Jeg må bare være klar på hvordan jeg vil ha det. Skyting SKAL være en hobby. Det skal være utfordrende, spennende, gøy og sosialt! Ferdig med det! Det er ingen jobb, og det skal ikke være et ork. Kjenner at det har vært litt for mange stevner i det siste og det skal derfor bli innmari godt med en helg som er skytefri. Gleder meg også kjempemye til å ha en time med Anne Grethe til tirsdag!!!! Trenger litt "kjeft" så jeg kan refokusere - og stillingsbekreftelser sånn at jeg vet at jeg er på ballen og kan bygge opp selvtilliten igjen!

---------------

But but, over til dagens skyting. Det var sur vind som bare fy og veldig kaldt. Heldigvis var det god le inne på standplass. Begynte med alle prøveskudda på liggende for å sikre en god innskyting. Og jeg trodde selvfølgelig at jeg var innskutt, men den gang ei. Det ble en sur start på første liggendeserie, med tre 9´ere og en samling som lå rett til høyre! Derfor var det bare å ta fatt og skru til venstre. På stående prøvde jeg å bruke noen av gårsdagens "funn", noe jeg synes fungerte ok. Derfor var det ikke kult å få anvist nok en skjev serie - denne gang til venstre! "Katastrofen" var et faktum. Skrudde derfor tilbake til høyre igjen på kne. Anvisnigen var derfor like "morsom" som de to foregående. Nok en gang ikke innskutt! Hva skjer?

Skrudde mer til høyre (tror jeg endte opp der jeg var før liggende serien) og skjøt 5 prøveskudd på stående, hvor jeg testa ut det å ha fullt fokus på en avspent høyreskulder. Etter noen skudd syntes jeg det føltes veldig bra.

De tre ståendeskudda på grunnlaget følte jeg gikk OK. Ikke fantastisk, men det var nok en gang pga pulsen som i det siste har blitt så veldig "synlig" på stående generelt. Kneskudda gikk også greit, tok en ekstra pust i bakken før jeg avfyrte første skuddet for å unngå for mye puls i børsa. Liggende gikk det litt for fort på slutten, og følte jeg fikk et par utdragere til høyre. Avisningen av grunnlaget var vel noe av det mer hyggelige på lenge me to 9´ere på stående og resten 10´ere. Det var spesielt godt å se at jeg fikk til stående veldig bra når jeg hadde superfokus på høyreskulderen - så det skal jeg fortsette med!


Skjeeeev 15-skudd, men et godt grunnlag!

Skjøt også omgangen for å få med meg viktig trening. Tok tre prøvskudd på rappen, og det var tre innertiere. Da var det klart. Problemet var bare det at standplasskommandøren gjorde en dum feil og det var å avbryte prøveskuddene etter drøye 1 minutt! Greit at alle er ferdige, men det er forferdelig viktig at løpet får kjølt seg av litt før vi skal ut med 10 hurtige skudd! Da ild var sagt merket jeg at jeg ikke fikk plassert kolben helt optimalt i skulderen, samtidig som miragen var på plass med en gang! Da ble det mye "jakting" etter blinken som hele veien var som gele - "morro". Anvisningen viste det samme som jeg så - litt overalt og to niere under.

Jeg har bestemt meg for å bare glemme dagens skyting, men ta vare på de viktige erfaringene jeg fikk - spesielt på stående hvor jeg må heretter ha hovedfokus på avspent høyreskulder og 0-stilling! Her snakker vi gode gamle 0-L-A ( 0-punkt, likevekt/balanse og avspenning!).

Gleder meg til å ha noen gode arbeidoppgaver å trene på igjen - og ikke minst det å bare trene skal bli artig!!

OG jeg må jo bare legge til at jeg gleder meg ekstremt mye til jeg får den nye skytterdressen!! Selv om det er en god stund til, og det tar tid å "skyte den inn"..

12. mai 2010 - Litt hjemmetrening med Scatt´en..

På grunn av mye jobbing mandag og tirsdag, ble det ikke noe trening med Scatt´en før idag. Ble ikke lange økten, men synes det var viktig å få til litt ståendetrening før stevnet imorra.

Brukte en del tid på plassering og vinkel på høyrebeinet siden det er det som har vært hovedproblemet de siste to mnd. Etter det hadde jeg fokus på avspenning i hofta, venstre skulder/arm og høyre skulder. Når jeg drar ut går alle skudda til venstre og det kan antyde at jeg da møter med skulderen.. etterhvert som jeg fikk en god nullstilling hadde jeg etterhvert nesten bare fokus på en avlsppet høyreskulder. Det fungerte egentlig bedre og bedre etterhvert..

Merker jeg er på vei tilbake til den "gamle" ståendestillingen min igjen, og tror det kan gjøre godt. Men skulle gjerne ha trent på den enda litt mer før morgendagen. Kjenner at det ligger en usikkerhet i kroppen når det gjelder stående, og det er ikke noe godt utgangspunkt. På slutten av innendørssesongen hadde jeg faktisk begynt å bygge meg en god selvsikkerhet på stående, og det gav resultater. Nå føler jeg det er på vei den andre veien, og trenger mye støtte og trening for å motvirke det. Poengfokuset har nok ødelagt mye, og derfor er det viktig at jeg nå finner meg gode arbeidoppgaver på stående og liggende som fungerer og gir meg selvtillit!

8. mai 2010 - stevne i Moss/Våler og Frogn/Drøbak

Første stevne jeg dro til var hos Moss og Våler skytterlag. De er en av få lag som har 300m bane. Må vel ærlig innrømme at det ikke er en av mine favorittbaner nettopp pga det, men ville ikke la det påvirke meg.

Før skyting var jeg ikke så spent/nervøs i kroppen som vanlig, og det var igrunn litt digg. Også på prøveskuddene og første liggende serie følte jeg meg relativt avslappet. Så var det klart for stående. Selv om jeg også der ikke var så nervøs, så var pulsen på plass. Hadde heller ikke denne gangen "PÅ-følelsen" i kroppen. Det hoppa rett og slett rundt om kring. Ikke uventet ble det en 8´er og en 9´er ut av det. Vet ikke helt hva som foregår, men jeg mistenker at det har noe med selvtilliten å gjøre. På kne hadde jeg også nå avspenningsfokus spesielt på venstre skulder/arm/bein - og at jeg har et bra nullpunkt. Kjente jeg dro ut ett skudd, så det var også greit å få anvist 49.

På prøveskudda før grunnlaget tok jeg noen skudd på kne for å sjekke at jeg var innskutt, før jeg avslutta greit på stående. Men idet ILD er sagt på grunnlaget, så er det ikke optimalt på stående. Pulsen kommer, og kontrollen blir borte! På kne har jeg alltid masse puls på første skuddet, og så roer det seg ned. På liggende skjer også det samme. Har på de siste omganene prøvd å ta det med ro og ikke stresse meg selv, men kanskje det gjør meg for passiv..? I hvert fall fikk jeg enda en gang anvist et dårlig 95-grunnlag - og tilsammen 241.

Forsatte videre med prøveskudd før omgangen, men fikk aldri skutt meg ordentlig inn! Traff rundt hele innertieren, og visste ikke om/eller hva jeg skulle skru! Bestemte meg uansett for å være "på hugget" og skyte når jeg hadde "rundt blink". Serien føltes bra - men skal si jeg ble skuffa når jeg fikk se anvisningen!! Veldig fin samling, men jeg lå plutselig nå oppe og litt til høyre!!! Kjente sinnet og skuffelsen tok tak i hele meg og jeg hadde mest lyst til å ta hele børsa og kaste den mot skiva!! Er det mulig??


Skytelappen fra Moss & Våler, 241 med et lurvete grunnlag - 338 med en skjeeeev omgang..

Samla sammen utstyret ganske så kjapt og kom meg bort til bilen. Jeg kjent jeg var veeeeldig skuffa, men heldigvis var mamma snar med å sette meg på bedre tanker - "husk hva Anne Grethe har sagt, at du ikke skal være så fokusert på poengsummen - pust rolig.." Det er så utrolig godt å ha støttende foreldre som kan minne meg på hva som er viktig i denne prosessen som jeg er i! Tror vi har lært, og fortsetter å lærer masse alle mann og det er virkelig inspirerende og godt!

Da utstyret var pakket og lappen hentet, tok vi turen videre til Frogn og Drøbak. Her kjente jeg at spenningsnivået i kroppen var betraktelig høyere enn i Moss og Våler. Likte ikke det som skjedde på forrige stevne, og ville så gjerne korrige dette nå.

På liggende gikk det greit igjen, og 50 poeng. På stående derimot slet jeg veldig med pulsen i børsa. Fant ikke PÅ-følelsen. Prøvde å tenke rundt blink - trekk av, men det ville seg ikke. Brukte hele skiva og endte opp med 46 poeng. Kneserien var derimot litt bedre. Hadde igjen fokus på arbeidoppgavene som jeg vet hjelper meg masse. Kjente jeg dro ut et skudd, og det ble en nier - ellers så holdt jeg med i innertieren - GØY!

Så var det detta grunnlaget da. Med forrige stevnets grunnlag friskt i minne, ville jeg satse å virkelig være litt "agressiv" hele veien. Var ikke spesielt nervøs, men pulsen var allikevel tydelig på plass. Når jeg var ferdig med gjennomførelsen så trodde jeg at jeg hadde truffet ganske bra. Hadde vel en tanke om ca 3-4 lurveskudd, men ellers mye bedre enn forrige grunnlag. Så feil kan man ta! Anvisningen begynte veldig bra på stående med kontrollerte skudd, men fra og med skudd nr5 var det et sjokk! To tydelige utragere på kne og 4 skudd plassert på høyre side av blinken - bare niere!! Tydeligvis har jeg flytta stillingen min på liggende og kne!! Igjen hadde jeg bare lyst til å ta børsa og kaste den langt vekk! Og det som er mest frustrerende er at jeg ikke vet hvordan jeg skal få til å trene på grunnlagsskyting? Eneste mulighet jeg har for tiden er å trene på Scatt´en, og den må flyttes opp og ned i de forskjellige stillingene!

Når det gjelder omgangen, så kan jeg ikke si at det fristet så mye etter den store grunnlagsnedturen! Men jeg har pålagt meg å skyte det pga at det også er noe jeg til vanlig ikke får trena på. Prøveskuddene var denne gangen litt bedre, og planen var nok en gang å "attakere" skiven og skyte når jeg så rundt blink. Det hele funka veldig bra, og jeg ferdig med de 10 skudda i løpet av et minutt. Anvisningen var også hyggelig - 100 poeng med 7 innertiere. Det siste skuddet som ble 10.0 så jeg forøvrig at jeg dro ut. Jeg er fortsatt ny når det gjelder liggendestillingen min sidne jeg nå skyter med kolben justert litt opp. Men morro at det begynner å stabilisere seg litt der.


Rævva ståendeskyting og grunnlag - men fin kneserie og omgang! Kjenner jeg LEI 338 nå!

Selv om omgangen gikk bra, var det allikevel ikke nok til å dekke over det forsmedlige grunnlaget. Er rett og slett veldig usikker på hva jeg skal gjøre med det..? Uansett skal jeg fortsette å trene med Scatt´en på stående og kne - spesielt for å bygge opp tryggheten/selvsikkerheten på stående. Tror jeg blant annet skal prøve å øve inn mantraet "rundt blink"! Men det skal og bli godt å ta en økt med Anne Grethe igjen!

HUSK: tålmodighet - ikke poengfokus!!

Etter dagens to litt skuffende stevner ble det en tur innom Ski storsenter - og det gjorde godt i sjelen ;o) - før jeg tok toget inn til Oslo igjen. Koslig å avslutte dagen med en liten tur på storsenter med mamma, og så Tapasmiddag med svigers og kjæreste til slutt!

5. mai 2010 - Hjemmetrening med Scatt´en

Denne uken var jeg fast bestemt på at jeg skulle få til en trening med Scatt´en siden det har vært en del rusk på både kne og stående.

Begynte på kne, og fikk etterhvert noen store overraskelser! Vanligvis er det bare å skyte et par skudd, og så "skru seg inn" etter det.. men for hvert nye klikk jeg tok og skrudde på, så flyttet treffpunktet seg helt villt over hele skiva! Skjønte ingenting! Tok maaange klikk og bekymringen økte for hver gang - hadde 6.5 skytinga ødelagt meg helt? Etter 30 ganske misslykka klikk gikk jeg over til stående - der har jeg jo litt mer kontroll.. eller nei! Her også fortsatte "spredningene".. og hvordan kunne det være mulig? Nå hadde jo hverken skudd eller børse noe å si.. Det var da jeg endelig la merke til at også siktebildet flyttet seg med treffpunktet - altså det var ikke jeg som tilsynelatende drev å dro ut skudda!

Etter litt grubling fant jeg ut at jeg skulle ta en pusseklut og tørke av sensoren på børsa og på skiva for å se om det kunne hjelpe - og joda DET HJALP! Hahaha, veldig morsomt å tenke på panikken som bredde seg oppi hodet/kroppen når det holdt på som værst.. who knew - elektronikk må også vedlikeholdes, hmmm ;o)



Sånn så det ut før jeg regjorde sensorene.. det gikk blant annet fra det "rosa" skuddet til neste skudd som da plutselig havnet i 3´ern helt på den andre siden!

Så etter nesten en time med tulleskyting kunne jeg endelig fokusere på selve skytingen og arbeidsoppgaver! Nå gikk det egentlig veldig bra på stående! Utforska problemet som jeg har med høyrebeinet (at det blir anspent og jeg får rykninger). Ble veldig sliten idag også, men prøvde heller å sette fokuset på det å slappe helt av i beinet for å motvirke rykningene. Funka bra det, men hvordan det gjør seg i pressa situasjoner vet jeg ikke enda.


Synes samlingen på stående var bra - kunne sikkert vært nøyere på å "skru meg inn", men ville ikke bruke så mye ekstra tid på det. Derfor ble det også 3x 9.9, hehe..

Prøvde også en bredere beinstilling - stod egentlig ganske godt, men fikk en spredning som gikk fra nede til høyre og opp til venstre.. litt rart - men spenningen i høyrebeinet ble veldig mye mindre. Derfor kan det hende at jeg skal se litt nærmere på det etterhvert..


Stående med bredere beinstilling - en skakk samling, men stod ikke så værst..

Avsluttet Scattskytingen på kne, men nå funket alt mye mye bedre. Fokuset nå ligger forsatt på høyre skulder, arm og bein - men siden jeg klistra på antliskliteip (fra Clas Ohlson) på grepet så gjør det at jeg endelig kan slappe av i tommelen og ha full kontroll! Slet myyye med at jeg skled sakte og ukontrollert av grepet på børsa, og det gjorde meg veldig mye mer anspent!


På skive 1 brukte jeg litt tid på å tilpasse meg på nytt og legge en "plan" for hva jeg skulle fokusere på. Etter det gikk det ganske bra - igjen ble det noen skjeve serier, men kastet ikke bort tiden på å skru meg inn så veldig siden det begynte å nærme seg leggetid. Men sånn i ettertid ser jeg fordelen med det å skru seg inn, for da vil jeg eleminere all lyst til å "kompensere" for at jeg er litt skjevt innskudd. Det ligger tross alt i min natur å helst ville skyte tiere..

Dette var alt i alt en trening som gikk fra totalt kaos til god kontroll. Kjente det var veldig godt å få trent litt ordentlig på ting som man har hatt spørsmål rundt - og det vil forhåpentligvis motivere meg til videre jevnlig trening. Håper også å kvitte meg med den resultatorienterte følelsen i kroppen til et mer arbeidsoppgaveorientret fokus på stevner!! Det er superviktig hvis jeg skal fortsette å utvikle meg som skytter - men nesten 20 år med resultatfokus er ikke så lett å bli helt kvitt.. Men jeg skal jobbe på for til helgen er det 2 nye stevner igjen - Moss/Våler, Frogn/Drøbak!

3. mai 2010 - Skytterbrillene er komplette!

Wuhuu! Da var siste rest på plass - og endelig er mine skytterbriller komplette!! Skal bli veldig digg å ikke småirritere seg over detaljer, men heller ha 100% fokus på det jeg skal - skytingen!

Jeg har jo aldri sett så bra som jeg gjør nå - og ikke minst - jeg blir ikke lenger sliten i øynene når jeg skyter!


Komplett! Monterte også min gamle "øyelapp" fordi det er ingen restriksjoner på størrelsen innen DFS - bare NSF. Jeg har også NSF reglementerte lapper, hvis jeg skulle trenge det ;o)

Takker nok en gang Jan Brekke og resten av "serviceteamet" i Arendal for superrask leveranse og service! Anbefales på det høyeste - besøk skytterbriller.no for mer info!

Degerns Skytterlags egne medaljer!

Nå har de endelig kommet - Degernes skytterlags helt egne medaljer! Jeg lagde for en stund siden et par forslag til hvordan medaljene kunne se ut, og det var da uttrykket under som ble valgt. Synes de ble veldig fine - og ikke minst - originale! I alle år har Degernes kjøpt inn standardmedaljer til både stevner og interne skytinger - noe vi alle har vært lei av. Er jo tross alt mye artigere å få noe som representerer laget man kommer fra!

Derfor blir klassevinnerne i helgens Degernesstevne de aller første i historien som mottar disse originalmedlajene! Dessverre ble ikke jeg en av de i år - men gratulerer til alle vinnerne!


Gullmedaljen - utformet i Degernes skytterlags logo..


Gull - sølv - bronse! Nais! ;o)

1. mai 2010 - Dobbeltstevne i Rakkestad og Degernes

Ny stevnehelg, og nå var det Rakkestad skytterlag og på hjemmebane i Degernes. Ankom Degernes igår med tog (som vanlig), men dro derfra rett ut på banen for å ta noen sårt trengte treningsskudd etter det siste laget på 200m. Det ble vel kanskje litt fort mørkt, men fikk ut ca 50 skudd. Ingen pen opplading vil jeg si. På liggende slet jeg en del med at jeg ligger for nærme siktet sånn at jeg nesten blir truffet av det i hodet når det smeller. På stående merker jeg at jeg fort blir passiv og og blir stående å sikte for lenge - noe om resulterer i at jeg trekker av på feil tidspunkt. På kne var de samme utdragerne på plass som på treningen med scatt´en om torsdag. Skjøt et grunnlag som også var på samme måte som det andre - ikke PÅ i kroppen og det var ikke noe å juble over.

Avsluttet "mørketreningen" med en del kneskudd. Trodde egentlig at jeg ikke ville finne noen "mirakelkur" på knestillingsproblemet mitt, men på slutten så jeg en stor forskjell når jeg hadde spesielt fokus på å slappe av i venstre skulder/arm og venstre ben.. Jeg la også til et ekstra mellomlegg bak på børsa, selv om jeg er ganske "redd" for å ende opp med på samme måte som før - med 6 innlegg!

Jeg var derfor veldig spent foran stevnet i Rakkestad - ville det hjelpe med et ekstra innlegg og avspenningsfokuset på kne? Det hjalp vel ikke noe mer på spenningen i kroppen når jeg fant ut at jeg var eneste skytter i laget.. Når det kun er du og standplasskommandøren (som ser hvert eneste skudd du tar), så blir det en annerledes stemning i kroppen og hodet. Det som å stå i en spotlight! Blodpumpa var derfor i høygir gjennom hele skytingen. Spesielt på stående jobbet jeg mye får å ikke få noen sure utdragere - istedet ble det 9.4 og 3 x 9.9 - det var virkelig surt for det så ikke så "ille" ut!! Bajs.

Så var det klart for kneserien.. Jobbet med nullstillingen, men hadde hovedfokus på å virkelig kjenne at jeg var avspent i venstre arm og ben! Det så faktisk ganske bra ut i siktet, og anvisningen viste DEN supersamlingen! Synd jeg var litt skjev, men jeg følte uansett en veldig lettelse - det er håp på kne!!


Prøveskuddene før grunnlaget tok jeg som vanlig på stå og fikk 49.. men idet grunnlaget ble satt igang var også pulsen på plass! Ikke kult! Ble passiv/usikker igjen og trakk av i feile øyeblikk! Køla også på kne, mens liggende var ok. Anvisnigen viste det samme - 8er og 9er på stående og en 8er på kne! Surr altså!! Tok til slutt en omgang hvor jeg slet litt med nullpunktet og endte med 98. Kjente godt den ene nieren..


Veldig kjipt med 3x 9.9 på stående - men en superflott samling på kne!

Etter endt skyting kjente jeg at jeg satt igjen med en liten bekymring ang ståendeskytingen min. Jeg har vært relativt greit stabil på de siste stevnene, men liker ikke den usikre følelsen som dukker opp i kroppen - og spesielt på grunnlaget. Jeg sliter også fortsatt med at høyrebenet blir fort anspent og "dirrer". Men tror det bare gjelder å trene mye på både stående og kne fremover! Jeg gir meg pokker ikke så lett!

En kjempepositiv sak som jeg vil nevne er at søskenbarnet mitt, Eileen Dahl hadde en stor opptur i dag. Jeg fikk muligheten til å følge skyting hennes etter at jeg selv var ferdig. Hun har slitt med å være litt skuddredd med 6.5, og var veldig i tvil om hun skulle velge 6.5 eller .22. Jeg sa til henne at det ikke var noe problem å skyte med .22, og at jeg ikke kunne bestemme det for henne. Men hvis hun skulle skyte med 6.5, så ville jeg at hun kun skulle ha fokus på 0-punktet, være 100% avspent i høyre/venstre skulder og venstre hånda og ikke prøve å kontrollere avtrekket men heller bare la det skje!! Eileen begynte med en 9.9, men fylte på resten av skudda - i tillegg fikk hun 99 på omgangen! Vi var alle sikre på at hun hadde valgt å skyte med .22´en - men når jeg kom ned på 100m-banen så jeg at hun hadde skutt med 6.5´en!! DA reiste håra seg på armen og jeg ble superglad på hennes vegne! Enda bedre var det å høre at hun hadde gjort det jeg sa hun skulle gjøre, og at det funka!!

Så enda en gang - gratulerer så mye med 249-348 poeng med 6.5´en Eileen!!


Etter det dro jeg ut til Degernes for å gjøre min "plikt" og sitte i påmeldingen. Kan ikke si at jeg ble nedrent av folk der jeg satt. Det er altfor mange som ikke møter opp, og det er ganske frustrerende for oss som er arrangører. Her må det gjøres noe - en kombinasjon av gebyr og kortere påmeldingsfrist!


Jeg skulle også skyte i det siste laget på 200m sånn at jeg fikk deltatt på hjemmebane også. Det var på meldt en mann - men nok en gang ble jeg stående der alene! Ingen ideell situasjon! Tror faktisk at en av grunnene til at jeg blir litt passiv i en sånn situasjon er fordi jeg føler det litt som på trening. Da er jeg jo vant med å stå alene..


Begynte med en ok 50-serie på ligg. På stående var jeg nok en gang altfor passiv og endte opp med en 8´er og 9´er - tulleskyting! Fokus - hvor ble du av? Forsatte med en ok serie på kne som gav 49, så dette lover mye bedre for den videre kneskytingen min. Hadde da tilsammen 146 på 15-skudden. Tok nok en gang alle prøveskudda på stående, men det var litt vinglete. Prøvde å godsnakke med meg selv om at dette er gøy og om punktene i kroppen som skulle slappe av. Da ILD var sagt fulgte surrings-de-luxe med en liten forskiling på stående, passivitet på kne og tull på ligg! Og vips så var nye 6 poeng borte med en 8´er og to 9´ere på stående, 9´er på kne og 9´er på ligg - huff! Tilsammen 240 poeng - men det gjør i hvert fall at jeg fortsatt er i klasse 5 til neste år ;o)


Omgangen tar jeg med meg uansett - kjempefin trening. Nullpunktet sideveis var bra - men slet med at jeg fikk den øverste ustående delen av kolbekappa inn i skuldra. Dette gjorde at jeg fikk en del usikkerhet i høyden - altså jeg "vippa" litt opp og ned". Det ser man også godt på resulatet - høydespredning og to niere under på tampen av omgangen.



Skikkelig rævva grunnlag.. mitt mål fremover vil være å kvitte meg meg alle de unødvendige utdragerne! Er så lei av å se en 8´er her og der - ødelegger for mye. Holdt heldigvis bra stand på kne også denne gangen ;o)

Ved nærmere ettertanke ang koblekappa, så kommer jeg til å prøve å stille den litt opp (noe som mange gjør på liggende) og se om det kanskje kan løse problemet. Har jo ikke lyst til å begynne å skjære bort toppen av koblen sånn med det første! Ellers skal jeg bare fortsette å trene med Scatt´en både på kne og stående slik at jeg kan få til jevnere skyting på stevner. Skal også jobbe hardt for å få tilbake PÅ-følelsen og gutsen - spesielt på stående!