16. februar 2012 - Oslo Østres Onsdagsserie

Ai ai ai, ikveld var tydeligvis ikke kvelden for å stå på standplass. Er lenge siden jeg har jobba og sliti så hardt for å få ut skudda på stående.

Jeg var ikke så veldig nervøs før skytinga, og på liggende følte jeg at jeg hadde god kontroll. Det eneste jeg merket var at det var fryktelig mørkt der jeg lå på skive 1. Måtte sjekke om jeg hadde kommet nær irisblenderen og lagt på et grått filter, men det hadde jeg ikke. Endte med å øke åpningen på stiktet for å få inn mer lys, men det synes jeg ikke hjalp stort.

Siden vi kun har 45 minutter på 60 skudd i tre stillinger gjelder det å disponere tiden sin godt. Planen var å finne en skikkelig god liggendestilling og effektivt få ut skudda. Jeg skjøt fem prøveskudd og skrudde et par halve knepp ned før jeg trykket videre til serien. Første skuddet smalt og det så bra ut, men det satt rett over, 9.8. Der gikk lufta ut av meg gitt. Jeg skrudde enda en ned, og tenkte at dette kunne være en positiv ting for å roe meg ned og bli avspent i kroppen. Neste skuddet ble en tier men fortsatt høy, og skrudde derfor enda et halvt ned. De resterende 18 skudda fløt godt og det ble mange innertiere.

Så var det stående. Etter noe kluss med skifting av skive osv, hadde jeg nå brukt ca 10 minutter på liggende. Regnet meg fort frem til at jeg burde være ferdig med stående når klokka stod på ca 30 minutter. Jeg brukte veldig lang tid før jeg fant noe som kunne ligne en god stilling, men jeg hadde mye puls i børsa - ikke fordi jeg var skikkelig nervøs, men mere fordi jeg nok var litt stressa i bunnen. I tillegg så jeg fortsatt veldig dårlig pga lite lys - og summa summarum - jeg klarte nå nesten ikke å trekke av! Det var altså så innmari tungt. Jeg ble stående å stirre mye for å prøve og se blinken klart, og halvveis inn i de 20 skudda begynte jeg å få vondt i hodet. Ikke så kult. Jeg er allikevel stolt av at jeg ikke gav fra meg et eneste skudd uten kamp. Men jeg trøkka og trøkka og trøkka og pulsen slo og det ville ikke smelle. Det ble mye "start på nytt" og etterhvert prøvde jeg å gi opp å være effektiv, men heller puste veldig mye. Det hjalp litt, men dårlig syn = dårlig selvtillit. Nei, det ble ingen gode femskuddserier - jeg fikk 48 poeng på alle sammen med dårlige tiere og niere. Hele fire 10.0 og en 9.9 - heldigvis var marginen på min side i kveld!

Tidsskjemaet mitt røk litt og klokka viste nærmere 35 minutter. Men jeg visste at jeg ikke ville ende opp med altfor mye stress - så lenge jeg fant en god knestilling... Og det var planen - å finne en god og avspent knestilling.

Det føltes greit, men tidspresset lå selvfølgelig å ulmet på bunnen. Jeg skimtet blinken i det grå og klarte å spenne av. Presset bra, men var usikker fordi det var litt vanskelig å se om det faktisk var rund blink. Heldigvis var jeg ikke plaget av mye puls i børsa, noe som sa meg at jeg antakelig hadde funnet en brukanes stilling. Jeg passa på å puste godt, kjenne på balansen og avspenningen - det så ut som rundt blink - pang - 9.9 over. Akk og ve, skal det ikke være mulig å skyte godt i dag? Jeg måtte ut i nieren tilsammen fire ganger i løpet av de 20 kneskudda - i hvert fall to av de burde vært unngått etter min mening. MEN igjen var det dette med lyset. Rart hvor mye det kan ha å si både for selvtilliten, avtrekket og synet. Det er lenge siden jeg har stått på skive 1 og skutt, men jeg husker jo at jeg har slitt litt med det før på trening og derfor unngått å skyte helt ytterst på sidene. Men men, lesson learned - igjen :) Og god trening for psyken var det jo og igrunn.


587 poeng og 5. plass i klasse 3-5.

Altså, det gikk jo ikke helt rævva i kveld, men det hadde vært kult å sett 590-tallet. Gjennomsnittet på liggende var så godt som 50, stående 48 poeng og kne 49 poeng - noe som egentlig er ganske så, ja, gjennomsnittlig. Men klart, når man må jobbe så hardt som i dag for å klare og komme gjennom på en ok måte så er det ekstra tungt. Men på den lyse siden, det går fremover - forrige gang hadde jeg 586 poeng, og nå hadde jeg 587 og ny pers ;o) Så litt fornøyd er jeg jo!

Nå skal det bli digg med noen dagers skytepause. Så får vi se om det blir satt opp klubbmesterskap 15-meter i Degernes til søndag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar