19. februar 2012 - Klubbmesterskap 15-meter

I dag gikk turen til Degernes for skyte klubbmesterskap. Det var stas at de fikk til å arrangere dette i helgen fremfor i uka, for det hadde blitt litt for langt å dra på en kveld. Vi er ikke så mange klasseskyttere i laget, men det var veldig hyggelig å se igjen Vanja, Espen og Beate og skyte litt.

Jeg blir alltid spent foran konkurranser, og i dag var heller intet unntak. Jeg hadde jo lyst til å prestere når jeg først hadde tatt turen.

Siden det kun var oss fire tok Beate på seg jobben å trykke videre på dataen etter hver endte skyting. Espen hadde kontroll på tiden, mens vi andre ikke hadde klokke.. I utgangspunktet skulle vi skyte uten tid, men innenfor rimelighetens grenser. Men selv vet jeg at jeg er litt dårlig på tidsbruk når jeg ikke har klokke, og jeg ville jo at det til syvende og sist skulle være så rettferdig som mulig for alle. Så derfor holdt Espen styr på tiden og vi andre gjettet oss litt frem. For min del så var dette med tiden den største utfordringen - spesielt på stående. Men det var i hvert fall likt for alle :)

Kjapt fortalt så forløp seriene seg slik; kne - her så jeg at skudd nr. to gikk opp til høyre, og det ble også en 9.9 (49 poeng). På stående hadde jeg bestemt meg for å være litt offensiv/på slik at jeg ikke skulle bli stående å nøle, bruke mye tid og bli stressa av det. Her fløt det ganske så bra, så det var litt surt å få en lav 9.9, men allikevel var jeg meget fornøyd med 49 poeng også her. På den andre kneserien satt jeg veldig god, nullstillingen var bra og det samme gjaldt avtrekka - godt å få det bekreftet med en fin 50-serie! Så var de fem siste ståendeskudda - her fløt det godt på de to første skudda, så kom pulsen og tidsuvitenheten og de to neste dro jeg rett og slett ut. Det siste skuddet så ok ut, og det skulle også vise seg å bli det jeg så - 48 poeng. Den siste kneserien ble litt kjapp og jeg satt nok ikke 100% i stillingen, og for det ble jeg straffet med en dårlig nier på det fjerde skuddet - 49 poeng.

Tilsammen ble det altså 345 poeng - absolutt ingen dårlig poengsum, men med tanke på at jeg faktisk så alle nierne jeg fikk så var jeg bittelitt irritert på meg selv for at jeg ikke klarte å ta meg sammen litt mer. De skudda slapp rett og slett litt for lett unna, noe jeg i det siste ikke har hatt for vane å gjøre. Men det spesielle tidspresset hadde nok en del med det å gjøre. I tillegg var alle skytterne enige om at lyset på skivene er for dårlig. Jeg skrudde opp en del bakpå siktet, men det var langt i fra optimalt. Da er det godt at man ser på mulighetene for å oppgradere skivene med ledlys :)






















345 poeng, og klubbmester i Degernes.


Ti minutter etter skytinga var jeg ikke lenger så opptatt av de nierne jeg hadde latt gå, men veldig fornøyd med skytingen min! Jeg føler fortsatt at jeg har mye mer å gå på, og det er jo selvfølgelig synd at dette er den nest siste "stevnet" jeg skyter innendørs. Nå gjenstår bare "Onsdagsserien" - og NM 15-meter da, men det er jo ikke helt det samme. Men jeg kommer til å kose meg videre med trening en gang i uka, og så skal jeg heldigvis få mer fokus på den fysiske treningen fremover. Det blir bra.

Det er så gøy å kunne kose seg med hobbyen sin og jobbe med ting man lærer av andre dyktige folk. Tror ikke jeg hadde fortsatt med skyting hvis det ikke var for denne enorme interessen og fasinasjonen jeg har fått gjennom å lære - prøve - og forstå! Det er så motiverende :) En ny måte å se skyting på - anbefales!

Videre fokus fremover blir trening - regner med ca en gang i uka som det har vært frem til nå. Jobbe med kne og få tilbake den ordentlige tryggheten på stående. Banesesongen kommer fortere enn jeg tror, så det er bare å begynne og se fremover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar