22. november 2014 - Stevne i Alfhallen

Det går litt opp og ned og rundt omkring, det må man bare regne med. Jeg har hatt en fin periode med fin flyt, skarpt fokus og selvtillit i stillingene. I dag skulle jeg skyte 15-meterstevne i Alfhallen for å få kjørt gjennom 45-skuddsprogrammet mtp Akershusserien og NM. Jeg kjente allerede før jeg skulle dra at motivasjonen ikke var på topp. Men siden jeg måtte droppe Spydeberg-stevnet på onsdag, og skal skyte i Sarpsborg i morgen var det viktig med en gjennomkjøring.

Sist gang jeg skjøt 45-skudd stående var jeg ikke tent på prøveskudda, men da jeg satte i gang serien ble jeg pluselig veldig PÅ og gjorde en god gjennomføring. I dag tok jeg to prøveskudd og begge satt midt i tieren. Derfor tenkte jeg at det ikke var noen vits i å "sløse bort" mer tid og energi på prøveskudd så jeg trykket derfor videre til match. I dag skulle jeg selvsikkert og "enkelt" skyte disse skudda og treffe blink. Joa, planen var god den bortsett i fra at jeg ikke hadde noen som helst tenning under skytingen. Det hele ble veldig uinspirert og halvveis og tafatte saker - jeg kjedet meg jo før jeg var ordentlig i gang. Det råbra fokuset på gjennomføringen fremfor poengsum som jeg har hatt den siste tiden var helt borte vekk. Så da gikk det som det gikk og til slutt endte jeg på 444 poeng - tror jeg. Da det gjenstod 12 skudd ble plutselig skiven min nullstillt og tellingen startet fra bunnen av. Men etter det jeg kan huske så ble det summen. Uansett er det ikke så nøye. Vanligvis blir jeg ganske irritert og skuffet når det går dårlig, men i dag kjente jeg at det virkelig ikke var så nøye.

Disse to siste skudda beskriver skytingen min i dag - enten i midten eller i nieren..
Siden jeg var sistemann av standplass kunne jeg avslutten med noen treningsskudd for å prøve og finne ut av hva som ikke fungerte i dag. Ryggen var veldig vond så det var ikke noe gøy å skulle fortsette og skyte - selv etter en liten pause. Men jeg ville prøve om enn ikke annet.

Det kan på en måte virke som om kroppen er veldig varierende i hvordan den reagerer på stillingsoppbyggingen. Jeg håper ikke det er tilfellet, men jeg fokuserte på de elementene som jeg skal ha på plass for å få til et godt skudd. Nå synes jeg imidlertid at stillingen tipper for mye ut mot høyre, samtidig som jeg merket at noen av avtrekkene ikke er gode, men heller enten for treige eller litt "nappete". Jeg tror nok det at fokuset lå litt på poengsum, fremfor ønsket og viljen til å gjennomføre på en optimal måte var det som hemmet meg i dag. Og at treningen til slutt ikke ble så god på grunn av den veldig vonde ryggen. Det er det jeg satser på.

I morgen skal jeg ha fokus på gjennomføringen - senke vestreskulderen, slappe av i venstrearmen, hodet ovenifra og ned på kinnstøtta og så tippe litt mot venstre. 100% bra nullstilling og 100% gode avtrekk som gjør at rekylen bare tas i mot på en digg måte!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar