21. juni 2012 - Trening på Jordbru

I kveld tok jeg turen ut til 50-meterbanen på Jordbru for å jobbe litt med liggendestillingen. Det er en utfordring å forandre på en stilling man har hatt i over 20 år, men det er nødvendig for at jeg skal gjøre det riktig. Som jeg har fortalt før så har jeg skutt med lik støtte fra både venstre og høyre arm, med børsa i midten. Da er jeg veldig sårbar for små serieforflytninger og spenningsforskjeller i kroppen. Målet er å få vekten av børsa helt over på venstre arm. Det er ikke så vanskelig uten rem, men med rem så krever det en del justeringer og trening før jeg kan stole helt og holdent på stillingen.

Vindstille og perfekte forhold for kaliber 22 i kveld!

Etter en del hint og vink satt jeg igjen med to ting jeg skal tenke på - plasseringen av kjaken min på kinnstøtten (midt på) og avtrekket. Sistnevnte merket jeg godt til i dag - det blir fryktelig tung å trekke av fordi jeg spenner meg i høyrearmen/skuldra hver gang jeg skal trekke av. Men når jeg ble obs på at det faktisk går an å spenne av i armen/skuldra mens jeg trekker av så føltes det utrolig mye bedre. Den siste 10-skudden jeg skjøt gikk egentlig ganske så bra, for 50-meterskyting er IKKE lett :)

10 skudd liggende, Sauer + Norma 2-patroner

Jeg følte jeg fikk med meg enda flere tips og ikke minst ble jeg veldig bevisst på at avtrekket er en viktig faktor på veien til blinken. Jeg gleder meg til å jobbe videre med liggendestillingen og ikke minst avtrekket, i alle stillinger!

PS - hvis noen lurer på hvordan 600 poeng med 52 sentrum på 60 skudd liggende, 50-meter ser ut, så er det bare å ta en titt på bildet under. Harald Stenvaag skjøt dette ikveld - helt vilt bra!

Harald Stenvaag, 60 skudd liggende, 50 meter.
600 poeng og 52 sentrum!! Helt fantastisk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar