5. juni 2012 - Siste kurskveld...

I kveld var det aller siste kurskveld med "Trent for å prestere - under press". Synes det var litt vemodig, for nå har de fleste begynte å kjenne hverandre og utveklse erfaringer og utfordringer. 

Vi startet også denne kvelden med skyting nede på banen. Nå skulle vi skrive ned hva vi skulle trene på og gjennomføre en økt ut i fra punkter som vi fikk på et ark. For min del valgte jeg heller å fokusere på liggendestillingen min og da få litt mer hjelp til å bygge den opp riktig. 

Jeg begynte med å tørrtrene mot skivene og fikk tips om justeringer. Men jo mer jeg justerte jo lenger bort fra en god stilling synes jeg at jeg kom. Jeg skjøt etterhvert skarpt og med de patronene jeg hadde tilgjengelig i kofferten - det var de med mest rekyl. I tillegg begynte jeg å nærme meg siktet og tommelen, slik at tommelen til slutt traff nesa mi for hvert skudd.. så da var anspentheten og usikkerheten på plass. Ikke bra.

Men det å skulle skifte ut en stilling man har jobbet seg frem til i løpet av 21 år er ikke akkurat gjort i en fei. Jeg hadde uansett planer om å treffe Anne Grethe på tomannshånd igjen snart, så da ble vi enige om å gjøre det. Og sånn i ettertid angret jeg litt på at jeg istedetfor trente stående og fikk brukt de oppgavene som stod oppført for dagens trening, slik at jeg var mer klar for stevnene som kommer på torsdag, fredag og lørdag. Jeg rekker nemlig ingen trening før den tid, så det stresser meg bittelitt.. Men jeg får bare gjøre det beste ut av situasjonen og heller jobbe med det mentale og tenke positive tanker og ha fokus på triggerne når jeg skal skyte.

Ellers noterte jeg ned noen punkter som vi gikk gjennom etter skytingen:

Å trene på triggere:
- visualisere 3-5 ganger per uke
- tørrtrene på triggere (hver gang)
- trene triggere på hver skyteøkt (hver gang)

Når det tekniske ved skytestillingen er på plass:
- viktig å sette seg mål for skytingen - noe å jobbe mot!
- jobbe med avspenningen (spenn musklaturen og slapp av - da blir man mer avslappa, og mer bevisst på hvordan det føles å når man er avspent)
- hele tiden ha en positiv indre dialog
- visualisering - se for seg at man står på banen, har det gøy, har kontroll, skyter tier etter tier etter tier

Andre punkter:
- fokus på gjennomføring - ikke poengsummen/prestasjonen
- få deg selv til å gi slipp på kontrollen i forhold til hvor man skal ende opp (poengsum/toppen av pallen osv)
- jobbe med det samme i FLERE MÅNEDER - ting tar tid!
- jobbe mer med sideveis stabilitet og nullpunkt

 Så da var altså kursperioden over for denne gang. Tilbakemeldingen fra alle var veldig positiv, det eneste som folk ønsket seg var mere tid. Tid til mer stillingsgjennomgang, tid til mer trening og gjennomføring av oppgaver og mer tid til å gå enda mer i dybden på det mentale. Men det sier seg selv, med nesten 20 deltakere og tre timer x fire kvelder er i minste laget og det var nok de fleste klare over. Allikevel sitter vi igjen med masse ny inspirasjon og en ny forståelse for hvor fokuset bør ligge og hva som kreves for å bli en så god skytter som man kan bli. Og så skal man ikke glemme å ha det gøy på veien! ;)

For min egen del har jeg også fått veldig oversikt over hvor mitt fokus skal ligge fremover - helt klare oppgaver som skal trenes på og gjennomføres på stevner. Virkelig kjempenyttig for min del. Og det beste er jo at jeg faktisk ikke trenger å skyte skarpe skudd for å trene på de! Så nå er motivasjonen veldig bra og hodet er på vei til et veldig riktig sted! :D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar