8. juli 2010 - Trening på Blytjernbanen

Det ble en lang dag ute på Blytjernbanen - vi kom ca 1730 og dro 2115.. I tillegg gikk det veldig mange skudd fordi børser måtte skytes inn i benk. Jeg var nemlig så heldig å få tak i et nytt løp til min bror sin Sauer, så den måtte skytes inn. Men i tillegg til det så fant vi ut at det andre løpet som vi også nettopp har satt inn, ikke samler så veldig bra. Sleit mye igrunn med å få til noe som kunne ligne en samling - så vi gikk tom for skudd før vi ble fornøyde!

For min egen del så var det litt "rart" å endelig få trent på hjemmebane igjen. Merker at jeg ikke har bra nok treningsrutiner ute. Prøver å gjøre det samme som jeg gjør inne, men det er to forskjellige ting. I tillegg har jeg vanskeligheter med å kontrollere min skuddreddhet - jeg møter børsa med skuldra, og generelt rykker til innimellom. Avtrekka mine er bra, men når kroppen ikke vil være med så blir det tydelige utdragere innimellom! Dette gjelder på kne og stående.

Innendørs greier jeg mer å slappe av i kroppen, men samtidig være PÅ - utendørs så vil ikke kroppen slappe av og når jeg da prøver å være litt PÅ og "ta" blinken, så kommer rykningene i kroppen og innimellom møter jeg med skulderen! Veldig frustrerende!

At jeg reagerer på smellet er ikke noe nytt, men det varierer fra sesong til sesong hvor "ille" det er. Glemmer også at jeg kan reagere sånn når jeg kommer fra innendørssesongen, men nå har det altså kommet for fullt. Selvfølgelig er det en reaksjon på at jeg poengsummessig har slitt i det siste, og ikke har fått trena med 6.5. Derfor er jeg også veldig klar for å få noen arbeidsoppgaver å jobbe med slik at jeg kan bli kvitt dette unødvendige tullet!

Ellers fant jeg ut noen småting innimellom rykningene. Startet økten med å få hjelp til å sjekke skytebrillene mine. Ideelt sett skal glasset være justert slik at det står parallellt med siktet, ellers kan det i værste fall gi forflytninger av seriene. Glasset stod ikke parallellt, og det gikk en del tid før mine gode hjelpere fant en god "midt-i-mellomposisjon"..

På stående minsket jeg beinposisjonen for å gi meg selv mer stødighet og mindre anspenthet i kroppen. Det funka bedre, men det kreves inntrening. I tillegg skal jeg trene inn det å være så godt som helt avspent i venstrehånden. Før har den skjøvet børsa veldig fra meg, men det skal jeg fikse på! Og ikke minst, jeg skal forsette å være nøye med nullstillingen!

På kne må jeg definitivt bli kvitt skuddreddheten min - det er rett og slett ekstremt tungt å få trekt av skuddet! Pulsen i børsa ble heldigvis mindre etter at jeg fikk løst opp en del foran på remma, som gav meg en mindre anspent stilling. Nå mangler som sagt bare avleveringen av skuddet! Til og med innendørs kan det være tungt å trekke av, så jeg kunne virkelig tenke meg noen tips til trening for å motvirke avtrekksanspentheten min!!

Mot slutten av treningsøkten tok jeg et par grunnlag hvor jeg eksperimenterte litt med bevisste klikkskudd foran første kne- og liggendeskudd. Det hadde en varierende effekt, men samtidig tror jeg at jeg kan ha litt å hente på å gjøre det på liggende. Det mest rare var at de tre stilligene samlet på forskjellige plasser. Derfor tok jeg ett grunnlag til med de 10 siste skudda jeg hadde igjen - men da uten skytebrillene.. Denne gangen lå alt på samme sted - ingen fantastisk samling, men dog.. Så kanskje jeg skyter Skiptvetstevnet uten briller for å teste om det kan hjelpe på "flyttingen" av seriene..


En hyggelig avslutning på kvelden var at jeg fikk se moren og kattungene som holder til i gavelen over skiveboden. Blitsen på kameraet var ikke allverdens, men bildet ble litt artig da! Kunne veldig gjerne tenkt meg å ta de med hjem <3


I tillegg sprang en elgku over veien når vi var på vei hjem fra banen. Ikke første gangen det har skjedd for det er en del av de i den skogen, men artig lell. Svære dyr med laaange bein! (Dårlig lys og max zoom gjorde at det ble veldig utskarpt..)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar