5. juli 2010 - Trening hos Oslo Østre

I kveld tok jeg turen opp til Oslo Østre i håp om at jeg kanskje kunne få mulighet til å trene litt på 200m´ern. Heldigvis var det folk der, så da var det bare å finne seg en skive. Skal si jeg ble litt overraska da jeg så monitorene - har vært borti de en gang før, men skjønte ikke så mye av knappene. Da var det godt at jeg kunne få litt opplæring på stedet! Litt ekkelt å se på en monitor som viser + for hvert treff i stedetfor en sirkel - ble litt surrealistisk på en måte.



Brukte lang tid på å skyte meg inn, for det gikk overalt igrunn. Har en snikende mistanke om at det kan ha noe med at det løpet som sitter i den børsa jeg bruker, er det gamle som vi måtte skifte ut fordi det ikke gikk så bra lenger. Før jeg dro til NY sendte jeg nemlig kal. 22 børsa hjem sånn at den skulle gjøres om til 6.5. Da ville jeg slippe å måtte frakte våpen frem og tilbake på tog! Men det eneste korte løpet vi hadde var det gamle.. hmmm.. også jeg som skal prøve å bygge opp selvtilliten min med 6.5!

Uansett forsatte jeg på stående med to greie 49-serier. Jeg sier "greie" fordi jeg følte jeg hadde litt mer å gå på i forhold til gjennomførelsen. Følte jeg stod ok, men jo mer jeg klarte å tenke på tyngden under beina, balanse og avspenning i spesielt skuldre, desto roligere var børsa. Jobber også med avtrekket - at det ikke skal føles så tungt og vanskelig å trekke av. Være PÅ og tøff! Men jeg merka godt at jeg lot meg nok forstyrre av den "uvante" skjermen og løpet..

Da jeg satt meg ned på kne merket jeg med en gang at stillingen var for "anspent" - remma var skikkelig stram og pulsen slo godt i børsa. Da skudda traff overalt også, så var det ingen vits i å forsette. Tok noen testtskudd på liggende som bekreftet at løpet ikke var helt bra nå som det hadde blitt så varmt - så da var det bare å ta seg en pause. La i tillegg merke til at glasset på skytebrillene ikke var parallell med siktet på liggende. Vet at det egentlig må være beint i alle stillinger, så jeg ble litt usikker i forhold til all den flyttingen av serier som har skjedd i det siste. Kanskje det har noe å si?

Etter pausen valgte jeg å skyte uten brillene. Stor forskjell selvsagt - ingenting var klart og tykkelsen på hullkornet ble mye mindre - ringen så rett og slett tynn ut! Men jeg tenkte jeg likegreit kunne prøve det. I tillegg flytta jeg remklypa foran litt fremover og remfeste-ringen foran flyttet jeg litt bakover sånn at ikke børsa skulle sitte altfor stramt i skuldra. Så var det bare å passe på nullstillingen, skulder- og ventrearmsplasseringen. Pulsen i børsa var redusert betraktlig, blinken var litt uklar, men jeg hadde fokus på gode avtrekk. Etter to skudd var jeg "vant" til instillingene, og det gikk riktig så bra. Til og med når jeg skrudde opp tempoet mot slutten.


10 skudd kne.

Avsluttet hele treningsøkten med 10 skudd stående. Fant ikke helt roen på de første 5, og måtte refokusere og avsluttet deretter helt greit, men med en snikende følelse om at det ikke helt var meg som spredde litt, men heller løpet..

Til torsdag vil det høyst sannsynlig bli trening igjen, men da i Degernes på Blytjernbanen. Da vil jeg kunne skyte med "konkurransebørsa" mi som har et veldig bra løp, samtidig som vi har Megalinkskiver/monitorer - så da vil jeg virkelig få svar på om jeg skyter så variert som det jeg gjorde i dag - eller om jeg faktisk er litt bedre.. spennende! I tillegg må jeg huske på å få litt hjelp til å se om brilleglasset må/kan justeres så det blir helt parallellt med siktet..

Uansett var det digg å endelig kunn prøve ut noen ting på 200 m-banen igjen. Trening er det som har gjort meg mye bedre på 15 m, og det er jo tydelig at det er det som trengs ute også - og det står ikke på meg men heller det praktiske som hvor man skal trene, hvordan man skal komme seg dit og hvordan man skal få tak i nye 6.5 skudd.. Men en "vakker dag" så har jeg nok litt bedre rammer rundt det hele ;o)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar