16. juli 2010 - Trening på Blytjernbanen

Etter en togtur til Rakkestad og grilling på verandaen var det tid for litt trening ute på Blytjernbanen i Degernes. Fikk et lite besøk før jeg begynte med skytetreningen - den oransje kattemoren. Dessverre ble kattungene tatt med til dyrlegen for en ukes tid siden.. hun var nok på utkikk etter de stakkars.. Hun var litt skeptisk, men som de fleste katter var også hun ektremt glad i kos! Ahhh, ville ha med meg henne hjem!Men men, så var det skytingen da. Stilte først inn brillene sånn litt kjapt - men det funka ikke akkurat optimalt. Hadde planlagt å trene en del på grunnlag, men jeg ble rett og slett stuck på stående. Det var ikke bra - ingen balanse, ro eller avspenning. Skudda gikk ikke dit jeg trodde, og det = kaos. Så da ble det en lang kveld på stående - med mange småjusteringer/prøvinger og frustrasjoner! Men jeg hadde bestemt meg for å IKKE gi meg før jeg fikk til en riktig ståendeserie.. Og det skjedde ikke før kl. var litt over ni.. Og da var jeg tilbake på ståendestillingen som jeg har innendørs!

Avsluttet deretter hele økten med å nok en gang justere brillene ordentlig med hjelp fra pappa. Det tok sin tid, og man kan jo si at det gav en slags trening på grunnlagsskyting siden jeg måtte opp og ned i alle stillingene maaange ganger - puh! Men det ble bra til slutt!


Helt på tampen når jeg pakket ned utstyret fant jeg også ut at remmene som strammer opp det ekstra stoffet i høyre skulder hadde løsnet/dratt seg ca 3 cm! Jg har sleti med for mye "stoff" i skuldra i ca et par mnd nå, og ikke skjønt hva det kunne være - før nå! Så da var det bare å stramme helt til igjen og i tillegg ha på en del teip rundt så det ikke skjer igjen!


Stikkord fra kveldens trening:


STÅENDE:
- Bein plassert innenfor hvitt merke på metertokken
- Venstre albue plassert litt til høyre for midten av hofta
- Venstre hånd plasserers som innendørs (mer parallellt med siktet)
- Pass på nullstilling (og spesielt ikke havne på høyre side av blinken)
- Avspenning! (ta nullpunktkonroll med øya igjen for å virkelig spenne av!)
- Tenke at høyrearmen er tung istedet for avspent - fungerer bedre fordi armen alltid vil ha en slags spenning i seg pga at jeg har grep om kolbehalsen og fingeren på avtrekkeren!
- Skru ca 5-6(?) finknepp ned på stående..

KNE:
- Passe 110% på nullstilling (ikke tippe opp & til høyre)
- Gjøre nullpunktkontroll med øya igjen hvis tendens til en liten anspenthet i kroppen

Bruke skytebriller, for det gjør at jeg oppfatter "rund blink" raskere og mer sikkert!


100m og 200m med superbra forhold - null vind!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar