26. juli 2010 - Trening hos Oslo Østre

Tok turen opp til Oslo Østre idag for å trene litt. Følte et stort behov for å "finne ut av ting" etter helgens stevner. Det ble litt klabb og babb som innebar to klesskifter, men det må man regne med når man ikke er medlem av Oslo Østre og er avhengig av andre med nøkkel.

Det er gøy å skrive blogg for det gir så god oversikt, og det kan ofte være godt å skrive ned det man gjør i løpet av en trening eller et stevne. Men det tar mye tid, og nå i den travle tiden før LS så blir det denne gangen en relativt kort huskeliste til meg selv. MEN jeg synes kveldens treningsøkt var veldig bra og morsom! Det ble fokus på spesielt kne og stående - og det var digg! I tillegg ble den en del klikking på banen for å spare litt ammo, for å unngå at børsa ble for varm og for å terpe litt på avspenningen i kroppen.

Et lite utvalg av seriene jeg skjøt:


Grunnlagsskyting - kneskytingen er ikke toppers, men gode stående og liggende skudd.


Først 5 skudd kne, så 5 skudd stående - litt synd med den 8´ern til slutt men, hehe ;o)


3 skudd stående, 3 skudd kne = 60 poeng


Muligens en "raskere" og mer presis måte for meg å finne den samme stillingen på kne hver gang uten å tvile på om det skal være slik; å plassere pølla i den riktige vinkelen helt nederst på meterstokken, mens venstre fot plasseres slik at tuppen av skoen er fremst på meterstokken.. Kan jo være en ide siden meterstokken hjelper meg å effektivt finne ståendestillingen og benplasseringen..

Stående:
Passe på plasseringen av kolben i skuldra på stående - at toppen av kolben sitter godt "inni" skuldra og ikke kommer "ovenpå" - da unngår jeg de uforklarlige utdragerne. Husk å passe på plasseringen på hvert skudd!

Kne:
Kroppen/skuldrene mer over til venstre, rettere rygg, nullpunkt, fullstendig avspenning og godt avtrekk gir tier selv om det er bevegelse i børsa.

Plukket også opp et felttips:
På hold over 400m kan det være lurt å ta ett knepp til venstre, på hold over 500m øker det til ca 2-3 knepp venstre
!

I tillegg fant jeg en interessant artikkel om knestående skyting, les den her..
Og en generell oppsummering skrevet av John Olav Ågotnes om rembruk og skytestillingene, les hele her..

Et lite utdrag fra John Olav Ågotnes sine rembruktips:
På innsiden av overarmen går det en større blodåre. Dersom reima legger klem på denne åra kan vi få overført puls til reima og videre til våpenet. Dette problemet bedres ofte ved å justere løkka opp eller ned på overarmen. Utgangspunktet er å ha reimløkka like over biceps. Er løkka rundt overarmen for stram vil en også lett få puls overført til reima.

For å bruke minst mulig tid ved stillingsskifte har jeg den fremre reimklemma alltid stående fast. Forskjellen på vinkelen mellom knestående og liggende reguleres ved å flytte smygestoler frem (bilde 9) og tilbake. (bilde 10) Dette tar mindre tid og man slipper nøyaktig justering for å være sikker på å få samme innstilling.

Våpenets plassering i hånden i ligg og kne: Våpenet bør legges i hånden slik at tommelen og langfingen rekker like langt opp på hver sin side av skjeftet. (bilde 17) Dersom våpenet legges for langt ut mot tommelen (venstre) (bilde 18) er det lite som tar opp rekyl som slår mot venstre (motsatt for liks).

Lengde på reima: Dersom man bruker slakk reim foran hånden i både ligg og kne betyr ikke lengden på reima så mye. Dersom man har stram reim i ligg og/eller kne anbefaler jeg å stille reima slik at lengden er passe når fremre reimfeste står helt framme i skinna under våpenet. (bilde 19) Dersom låseskruen for fremre reimfeste løsner er det bare å sette den helt fram og reima vil da stemme hver gang uten at vi må justere nøye. Selv har jeg reimfestet litt tilbake på stå og kne (10-15cm) for å være sikker på at reima er slakk. (bilde 20) Når jeg legger meg ned setter jeg bare fremre reimfeste helt fram og reima er klar for liggende skyting.

John Olav Ågotnes



Og så, sist men ikke minst - dette leste jeg på et forum:
Når fokus er litt på avveie må man bare forstå at det er sånn og
beholde troen på at man KAN skyte på tross av resultater man ikke ønsker å vedkjenne seg - sånn er det i denne sporten!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar