28. oktober 2010 - Akershusserien

Etter en tung periode med mye frustrasjon og tunge tanker kom det endelig et lyspunkt i går kveld! Da fikk jeg nemlig en sms med et spørsmål om jeg kunne stille opp på lagskyting for Oslo Østre Miniatyrskytterlag i Akershusserien.. det skulle skytes 45 skudd stående på 15m NSF skive - altså ingen skudd på kne! Må si jeg ble skikkelig glad - og selvfølgelig svarte jeg ja med en gang!

Så i dag har jeg altså fått skutt en del skudd på stående! Og ikke minst har jeg "trimma" hjernen min.. Hu og hei, nå er det en god stund siden 15m NM og siden jeg kun har tenkt DFS-skyting den siste tiden, så var dette litt uvant. Merker godt at jeg hjernen min kun er programmert til max 15-20 skudd på stående - etter det er det veldig utfordrende å holde fokuset oppe. Ellers var jeg veldig spent foran kveldens skyting. Jeg hadde et stort ønske om å skyte bedre enn jeg gjorde på 15m NM - dvs 438 poeng. Jeg skjøt gode prøveskudd, og trengte nesten ikke å justere noen ting. Derfor trykket jeg også over til tellende serien etter 10 prøveskudd. Tenkte at det var smart å ikke ende opp med å skyte mange flere skudd stående enn jeg trengte for å unngå å bli sliten.

Kjente godt at spenningen i kroppen steg i det den tellende skiven stod der tom og klar for "tiere".. Fokuset holdt i to skudd - to innertiere - så var det pjoooiiiing ut i 8´ern! Nei, nei, nei! Ere mulig - ja, det er visst det.. forsatte selvfølgelig med en 9er.. OK, nå kunne jeg forsåvidt slappe av..


Skytterne på rekke og rad - jeg står heeelt til høyre.. Ser også at jeg skakker hodet til høyre enn andre.. Fikk tips om at det kan være lurt å få det litt rettere. Men skulle da gjerne hatt mulighet til å stille kolbekappa lenger ned for å få børsa høyere opp - når skal Saueren få litt flere justeringsmuligheter?? (Foto: Ola Fosshaug/OØMSL)

Etter de to tulleskudda føltes det litt bedre. Spesielt hadde jeg en periode inni skytingen hvor alt bare rett og slett stemte! Det var skikkelig morro! Dessverre har hjernen en lei tendens til å "vandre avsted" når jeg begynner å få en del skudd etter hverandre. Har ikke trening på det. Prøvde å jobbe meg gjennom tulletenkingen, men var ikke så lett gitt. Bet meg spesielt merke i at jeg ikke var no flink til å ta ned børsa når jeg følte at det ikke ville gå. Majoriteten av gangene skjøt jeg skuddet allikevel og det endte i nieren. Tullete - men igjen, så er det noe som jeg må trene på. Når jeg skyter DFS har jeg som regel litt dårligere tid, skudda må ut, så det var nok det som satt igjen i kroppen.

Uansett hadde jeg som sagt mange veldig gode skudd, og alt føltes veldig naturlig og bra. Mye er rutine nå, og det er godt. Noe jeg kan tenke litt akrivt på er allikevel ha slappe av i føttene for å stå enda bedre og sikrere.

Jeg tror uansett at hvis jeg hadde hatt litt mer trening på 45+++ skudd på stående før denne skytingen så ville det gått mye bedre. Eller, i hvert fall - jeg ville definitivt klart å luke bort halvparten av disse tulleskudda i kveld. Men det er ikke så greit når det har gått to uker siden jeg sist skjøt. Ankelen er fortsatt ikke bra..


Alt i alt så er jeg litt skuffa for at jeg ikke klarte å slå NM-summen, men samtidig skjøt jeg mange sinnsykt gode skudd - og det på rad! Så selv om ikke summen stod helt i stil med summen så går det heeelt fint i kveld. Bare veldig glad for å være i gang igjen - og jeg vil skyte mere - mere - mere!!


Skiva etter 45 skudd stående.


En helhetlig oversikt over alle skudda - 1: 10 prøveskudd, 2: 45 tellende skudd.


Meg (438 poeng), Christine Lind (447 poeng), Marianne Berger (450 poeng!)og Charlotte Taanevig (447 poeng). (Foto: Ola Fosshaug/OØMSL)

Og på tross av at min poengsum ikke stod helt i stil med de andre på laget så slo vi "Nordstrand 1" med 27 poeng og gikk videre i Akershusserien! Herfra sender jeg staffettpinnen tilbake til han eller hun som jeg var "stand-in" for i kveld og ønsker laget lykke til videre i serien. Men hvis det skulle være nød igjen, så stiller jeg gjerne opp (antakeligvis mye mer trent enn i kveld ;o)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar