Lørdag 3. oktober 2009 - Degernes skytterlag samling

Siden jeg har vært så utrolig fornøyd med Anne Grethe Jeppesen, tenkte jeg at det kanskje hadde vært en god ide om hun kunne holdt en liten samling med de mest "lovende" ungdommene i Degernes skytterlag.

Lørdag 3. oktober samlet fem skyttere pluss foreldre seg i 15m-hallen i Bøndernes hus. Det var en junior, en eldre rekrutt og tre "nybegynnere". I velkjent og god stil begynte Anne Grethe dagen med å bli kjent med hver enkelt skytter, for å få en oversikt over hvor i landet de lå - og hva slags forventinger/ønsker de hadde for dagen. Deretter forklarte hun veldig enkelt hvordan en grunnleggende liggendestilling skal være - og repeterte grundig både med ord og med å vise! Både skytterne og foreldra fulgte iherdig med, og man kunne se at dette var etterlengtet informasjon. Endelig kunne de se og skjønne sammenhengen med plassering av armer, bein og børse! Stemningen gikk raskt fra å være litt stille og beskjeden til å bli humørfyllt og engasjerende..

Avlevering av skudd og testing av "ny" skytestilling var neste post på planen. Her ble det en del skudd, for det tar tid å se på og hjelpe 5 skyttere - men ungdommene stod på og skjøt for harde livet! Det var tross alt mye nytt som skulle testes og læres inn, så de hadde jo noe å finne på..

Etter det var det tid for en lunsjpause med pizza fra kafeen (bensinstasjonen) i Degernes. Biter gikk ned på høykant, etterfulgt av kake bakt av en av foreldrene.. rart skytterne ikke rullet av standplass etterpå!

Da magene var fyllt opp, var det tid for litt kneskyting. Her kledde jeg på meg og ble med for å være "vise-frem-stillingen-person". Også her ble detaljer nøye gjennomgått, men på en forståelig og "morsom" måte ;o)

Som avslutning på den lærerike dagen var det tid for en liten gjennomgang av hva de hadde lært, og ikke minst spørsmål.. kan vel ikke påstå at spørsmålene haglet - men som en forelder sa: nei, jeg vet ikke noe å spørre om for vi har har lært så mye i dag at vi trenger litt tid på å la det synke inn.. Allikevel kom det spørsmål angående den mentale delen ved skyting - teknikker og ikke minst hvordan man støtter opp best mulig. Det temaet kunne vi nok ha pratet om i flere timer, men uansett var det veldig viktig og riktig å ta det opp. Skyting er dreier seg jo mest om den mentale instillingen man er i. Ser man ikke lyset i tunnelen, så kan man heller ikke se blinken særlig bra!
Veldig godt sagt synes jeg, for det kan bli mye på en dag - men bedre med for mye enn for lite!

Tirsdagstreningene var et av temaene på slutten. Det er ingen utfordring i det å skyte 30 bestemte skudd på trening - det er ikke trening! Derfor var de interesserte i å få treningstips osv, for å livne opp tirsdagene. Et av forslagene var å holde "MonteCarlo-konkurranse" - skytterne skyter ett og ett skudd, og "skyter av" hverandre for hvert skudd. Til slutt står det en vinner igjen. En flott måte å trene fokus på ett og ett skudd i en "konkurransesituasjon"!

Uansett - alle var enige om at det hadde vært en lang, men lærerik og morsom dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar